Ullakko: Hanke viivästyy, mutta ei peruunnu

Iltapäivällä kiinni saatu Keijo Ullakko harmittelee Alavus Tilaelementit Oy:n konkurssia, mutta toteaa, että näitä sattuu. Pääurakoitsijan konkurssi viivästyttää Ullakon mukaan rakentamista hieman, mutta muita vaikutuksia asialla ei ole.

Ullakko on konkurssiin menneen yrityksen osakas. Yhtiö ajautui keväällä velkasaneeraukseen, jolloin Ullakon Atico Oy, joka on Mältinkallion hankkeen rakennuttaja, aloitti jo varasuunnitelman tekemisen.

Ullakon mukaan uutta pääurakoitsijaa on etsitty ja neuvottelut ovat loppusuoralla.

– Pääurakoitsija ei vielä ole alueella tehnyt juuri mitään, vaan suunnittelu on edennyt ja maansiirtotyöt on tehnyt aliurakoitsija. Ensimmäisen talon perustuksia on rakentanut Atico Oy ja se jatkaa alueella töitä, kunnes uusi pääurakoitsija on saatu.

Hankkeen vastaava työnjohtaja jatkaa, joten senkin puolesta työt voivat jatkua konkurssista huolimatta eikä uusia lupia nyt tarvita eikä niitä Ullakon mielestä jatkossakaan tarvita kuin uuden vastaavan työnjohtajan hyväksyminen.


Ullakko arvelee, että ensimmäisen talon valmistuminen saattaa venyä ensi vuoden puolelle. Moduleista rakennettava rakennus kohoaa varsin nopeasti, kun perustukset ovat valmiina.

– Todennäköisesti paikalle tuodaan kolmen kerroksen modulit kerrallaan ja ne saadaan paikalleen reilussa viikossa, toki sen lisäksi tarvitaan asennustöitä, hissikuilun teko yms.

Rakennuslupa on aikanaan saatu kaikille neljälle talolle, mutta sopimus pääurakoitsijan kanssa, kuten myös rahoitussopimus ARAn kanssa on tehty vain ensimmäisestä talosta.

Ullakko sanoo, että muutkin kolme talo toteutetaan ensi vuonna. Hän toivoo, että nyt koettu takaisku oli viimeinen tässä hankkeessa.


Artikkelikuva: Mältinkallion hanke jatkuu pääurakoitsijan konkurssista huolimatta, joskin hieman viivästyen.