Ralli sulkee teitä 31. päivä

Pääosin Vakka-Suomen teillä ajattava SM Oili Jalonen ralli sulkee alueen teitä Venetsialaispäivänä lauantaina 31. päivä.

Kilpailun keskuspaikka on Laitilassa, jossa myös lähtö ja maali sijaitsevat. Ensimmäinen lähtö tapahtuu 10.01 ja viimeiset saapuvat maaliin arvion mukaan illansuussa noin puoli seitsemän aikaan.

Erikoiskokeet 1, 2 ja 8 ajetaan Laitilan koillispuolella, muut Laitilan ja Uudenkaupungin välillä, kaksi niistä kahteen kertaan.

EK 3 ja 6 lähtee valtatie 8:lta ja päättyy Tammistoon, EK 4 ajetaan Vanhaa Raumantietä Maurumaalle ja Elkkyisten kautta Suurikkalaan ja EK 5 ja 7 lähtee Radansuusta kohti Kalantia ja kääntyy Torren ja Sorolan kautta Salonkylään Laitilassa.

Perjantaina 30. päivä ajetaan testierikoiskoe Laitilan koillispuolella.


Erikoiskokeet suljetaan hyvissä ajoin ennen ensimmäisten autojen tuloa. Elyn lupapäätöksen mukaan järjestäjien on ilmoitettava vähintään kaksi viikkoa ennen teiden varrella asuville sekä muille lähimmille häiriintyville kohteille järjestäjän yhteystiedot sekä tieto kilpailun ajankohdasta ja kestosta sekä toimintaohjeet.

Lupapäätökseen liittyy myös paljon muita määräyksiä.

Päätös kokonaisuudessaan löytyy tästä.


Kilpailun kokonaispituus on 295 kilometriä, johon sisältyy siis kahdeksan erikoiskoetta. Niiden yhteispituus on 106 kilometriä.

Kilpailuun ilmoittautuminen päättyi maanantaina ja ilmoittautuneita autokuntia on hieman yli sata. Kilpailun pääjärjestäjä on Turun Moottoriseura.

Rallin on SM-sarjan kuudes osakilpailu sekä Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs osakilpailu.

Reilun viikon päässä ajettavassa Oili Jalonen -rallissa huristettllan jälleen tuttuja vakkasumalaisia teitä.