Kuha vältteli kilpailijoita

Uudenkaupungin edustalla lauantaina käyty kalastuskilpailu keräsi mukaan 40 venekuntaa. Ahvenia ja haukia vesistä löytyi ihan mukavasti, mutta kuha vältteli kilpailijoita. Seitsemän tunnin kilpailuaikana saatiin vain yksi alamitan ylittävä kuha.

Kisa kuului Jigi-cuppiin, kaikkiaan seitsemän osakisaa käsittävään sarjaan. Uusikaupunki on sarjan ainoa merikilpailua, muut kilpailut käydään järvialueella ja se teki kisan hieman eri luonteisen kuin muista.

Kilpailukeskuksena toimi Cafe Aittaranta ja sen edustalta kilpailijat ajoivat aamulla rauhallisessa saattueessa pitkin Kaupunginlahtea viralliselle lähtöpaikalle Suukariin. Veneitä, varusteita ja paraatia oli saapunut seuraamaan paljon ihmisiä.

Kilpailusää oli erinomainen, lämmin mutta ei helteinen ja tuuli pysyi rauhallisena.


Venekuntaan kuului 2-3 kilpailijaa, kaksi sai kalastaa ja kolmas toimi veneen kuljettajana ja ilmoitti saaliit kilpailukeskukseen.

Kisassa toimi reaaliaikainen tulospalvelu, eli kun venekunta oli saanut kelvollisen saaliin, siitä otettiin kaksi kuvaa, toinen mittapöydän päällä ja toinen venekunnan jäsenen käsissä.

Kuva lähetettiin tuomaristolle, joka joko hyväksyi kalan mitan tai mahdollisesti pyysi tarkentavia kuvia. Kuvan hyväksymisen jälkeen kalat laskettiin takaisin mereen.

Kolmanneksi sijoittunut Team Ylénin joukkue odotteli rauhassa kisan alkua Sorvakon sillan pielessä vene täynnä varusteita.

Joukkueen kokotulokseen vaikutti saaliiksi saatujen kalojen yhteispituus. Mukaan laskettiin yksi hauki, kaksi kuhaa ja kolme ahventa.

Tulokset olivat koko ajan netissä myös muiden kilpailijoiden nähtävänä ”kannustukseksi,” paitsi viimeisen tunnin aikana, joka kalastettiin pimeänä ilman tulostietoja.


Kisassa oli mukana paljon alan ammattilaisia eli kalastajia, kalaoppaita tai alan yrityksissä työskenteleviä.

Voiton nappasi kankaanpääläinen Tiim Vastaisku 3, jonka yhteistulos oli 202. Siihen sisältyi 39, 32 ja 31 sentin pituiset ahvenet, 58 sentin pituinen hauki ja päivän ainoa kuha, 42 sentin pituinen vonkale. Voittajatiimiin kuulivat Juha Heininen, Juho Tuomivaara ja Mauno Mäkinen.

Kakkonen oli Leto Profishing Team Lempäälästä 187 sentin tuloksella ja kolmantena Team Ylén Vantaalta sentin perässä.

Suurin ahven oli voittajajoukkueen 39 senttinen, suurin hauki kolmanneksi sijoittuneen Ylénin löytämä 106 senttinen.

Uudenkaupungin kisan tulokset löytyvät tästä.

Team Vastaisku 3 johti Jugi-cupia jo ennen Uudenkaupungin osakilpailua Leton ollessa kakkosena. Cupin viimeinen osakilpailu käydään Lempäälän Pyhäjärvellä lokakuun alussa.


Artikkeluva: Kisaveneet ajoivat rauhallisessa paraatissa Kauounginlahtea pitkin varsinaiselle lähtöpaikalle.