Musiikkiopistolla tapahtumien täyteinen juhlavuosi

Viidettäkymmentä toimintavuottaan aloitteleva Vakka-Suomen Musiikkiopisto järjestää talven aikana kymmenkunta ”isoa” tapahtumaa ja viikoittain useita pieniä. Esimerkiksi syksyn kalenterissa on yli 40 tapahtumaa, joihin yleisö on tervetullut.

Juhlavuoden tapahtumat käynnistyvät ensi viikon perjantaina 6.9 jokaisessa kuudessa opiston kunnassa järjestettävällä INTRO-konsertilla. Konsertti alkaa kaikissa samaan aikaan kello 17 ja tapahtumapaikkana on paikkakunnan kirjasto tai sen lähiympäristö.

Esiintyjät ovat kunkin paikkakunnan opistolaisia ja heidän lisäkseen mukana on opettajia ja opiston kuorot. Konsertissa kuullaan mm. opiston opettajan Sirke Ruikkalan säveltämä 50-juhlalaulu, jota ei aiemmin ole kuultu.


Marraskuun 16. päivä Laitilassa järjestetään harmonikkakatselmus Länsituulta palkeissa, johon osallistuvat Varsinais-Suomen ja Satakunnan musiikkiopistojen opettajia ja opiskelijoita.

Muutamaa päivää myöhemmin eli 19.11 vietetään valtakunnallista Lastenmusiikin päivää ja sitä opisto juhlistaa Leikkimielellä-konsertilla Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa.

Konsertti on osa Lasten kuu – Marraskuu -kokonaisuutta. Konsertissa esiintyvät musiikkileikkikoululaiset, kuorot, solistit ja yleisökin pääsee mukaan laulamaan ja leikkimään.

Marraskuun lopulla Uudenkaupungin Uudessa kirkossa järjestetään Aina eläköön Vivaldi, joka toteutuu AUF-yhteistyön ansiosta. Konsertissa esiintyy Suomalaisen barokkiorkesterin FIBO Players -kokoonpano.


Musiikkiopiston opettajat esittelevät taitojaan Opettajien konsertissa tammikuun 19. päivä Laitilan kaupungintalolla. Konsertti on osa Laitilan Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa.

Samoin Kustaa Hiekka -viikon osana kootaan 24.1 Laitilan Finnlamex-halliin piano-orkesteri ja Pianosirkus-tapahtumassa esiintyvät myös Turun Taideakatemian sirkustaiteen opiskelijat.

Valtakunnalliset Puhallinpäivät järjestetään Uudessakaupungissa 20-22.3 ja opisto on vahvasti mukana sen järjestelyissä. Viikonlopun aikana Crusellissa on useita konsertti- ja koulutustilaisuuksia.

Konserteissa esiintyy mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra, The Hämpton Dixie Band sekä alueen nuoriso- ja harrastajapuhallinorkesterit.

Mukana on myös Vörun musiikkiopiston puhallinorkesteri sekä pääesiintyjänä Laivaston soittokunta solistinaan Crusell-viikon taiteellinen johtaja Tuulia Ylönen.


Maaliskuun 25. päivä on musiikkisatu Prinsessa Ruususen yleisönäytös Crusellissa. Opisto on jo useita vuosi valmistellut talven aikana esityksen ja joka vuosi se on erilainen, esiintyjiensä näköinen kokonaisuus.

Juhlavuosi huipentuu 29.5 järjestettävään juhlavaan Gaala-konserttiin, jossa esiintyvät opiston parhaat voimat.


Opiston koko konserttitarjonta syksyn osalta löytyy tästä.

Ukinytin yleisjuttu juhlavuottaan viettävästä opistosta puolestaan löytyy tästä.


Artikkelikuva: Pianon kansi auki ja harjoitukset käyntiin juhlavuoden konsertteja varten, tuumivat musiikkopiston opettaja Minna Kajander, rehtori Jussi Kauranen ja toimistosihteeri Jere Grönberg,