KaPa jatkaa naisten salibandycupissa

KaPan naiset selvittivät tänään salibandyn Suomen cupin ensimmäisen kierroksen. Salossa pelatussa turnauksessa KaPa voitti kaksi peliä ja hävisi yhden. Cupin toinen kierros pelataan kahden viikon kuluttua.

Päivän avauspelissä KaPa kohtasi vanhan tutun HuKun eli salolaisen Huvinsa Kullakin -seuran. HuKu on usein ollut KaPalle paha vastus erikoisella pelityylillään, mutta nyt sillä ei ollut mahdollisuuksia, vaikka pääsikin reilun viiden minuutin kohdalla johtoon.

Sen jälkeen maaliverkko heilutteli vain KaPa. Tasoituksen teki Riikka Laato ja hetkeä myöhemmin Liina Hyytiä vei KaPan johtoon.

Toisessa erässä osuivat Veera Soini ja Liina Hyytiä ja päätöserän alussa loppulukemat 5-1 iski Essi Kutila.


Muutamaa tuntia myöhemmin vastaan asettui niinikään avauspelinsä voittanut TPS:n kolmonen. KaPa voitti viikolla TPS:n edustusjoukkueen, mutta kolmonen yllätti ja jätti KaPan kakkoseksi.

Riikka Laato teki pelin avausmaalin, mutta TPS tasoitti ja meni avauserässä vielä johtoon ja toisessa kasvatti johtoaan.

Päätöserän puolivälissä se siirtyi jo 4-1 johtoon. KaPa yritti lopussa aikalisällä punoa uusia juonia, mutta maaleja ei enempää nähty.


Molemmat pelinsä voittanut TPS meni jatkoon ja molemmat pelinsä hävinnyt MIG putosi jatkosta, joten toisesta jatkopaikasta jäivät pelaamaan KaPa ja HuKu,

HuKu piti pelin nyt pidempään tasaisena kuin aamun pelissä, mutta päätöserän loppupuolella KaPa ratkaisi ja nappasi jatkopaikan 6-3 voitolla.

Liina Hyytiä teki kolme maalia ja syötti yhden, Riikka Laaton tehot 1+2, maalin tekivät myös Saara Mäki-Arvela ja Laura Piiroinen.


Toisen kierroksen jälkeen siirrytään normaaliin cup-systeemiin ja kolmas kierros pelataan lokakuun alussa eli sekin vielä ennen kakkosdivarin alkua.


Artikkelikuva: Liina Hyytiä (vas.), Laura Piiroinen ja maalin takana tilannetta seuraava Veera Soini onnistuivat kaikki tämän päivän cupin avauskierroksella maalinteossa. Kuva KaPan keskiviikon harjoituspelistä TPS:aa vastaan.