Myös KaPan miehet cupin toiselle kierrokselle

Eilen pelattiin salibandyn Suomen cupin ensimmäisen kierroksen lohkoja ja KaPan naisten tavoin (juttu tässä) myös KaPan miehet selvisivät jatkoon. Miehet tarvitsivat jatkoon pääsyyn vain kaksi voittoa.

Läntisen alueen ensimmäisen kierroksen kolmas lohko pelattiin Turun Leaf Areenalla ja KaPan lisäksi lohkossa olivat PRM, SekTa ja TPS 3. Kaksi parasta pääsivät kahden viikon päästä pelattavalle toiselle kierrokselle.

Ensimmäisessä ottelussa KaPa kohtasi turkulaisen SekTan. Ottelun alku oli KaPan ilotulitusta, Tomi Mikkonen, Hannu Risku, Juha Pellilä, Hannu Risku uudelleen ja Konsta Salminen pöllyttivät turkulaisten maaliverkkoa ja vajaan puolen tunnin kohdalla KaPa johti 5-0.

Liekö selvä johto tuudittanut kapalaisia, sillä SekTa tekaisi pari nopea maalia toisen erän loppuun. Lopussa SekTa onnistui vielä yhdessä kavennusmaalissa pelatessaan ilman maalivahtia, mutta voitto kirjattiin KaPalle 5-3.


Toisessa ottelussa vastaan tuli TPS 3. Ottelu oli ensimmäistä tiukempi ja ratkesi vasta päätöserän loppuminuuteilla.

Avauserässä TPS meni kaksi kertaa johtoon, mutta KaPan Tomi Mikkonen ja Timo Etuls kuittasivat johtomaalit nopeasti. Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa tapahtumia riitti.

KaPa siirtyi nopeasti johtoon Patrick Paleniuksen maalilla, mutta sitten Mikael Mattila otti jäähyn ja TPS tasoitti ja viisi sekuntia myöhemmin meni puolestaan johtoon.

Reilu kolme minuuttia ennen loppua Mikael Mattila kuittasi jäähynsä tuomalla KaPan tasoihin ja reilu kaksi minuuttia ennen loppua Hannu Risku vei KaPan johtoon ja voittoon lukemin 5-4.


Lohkovoitto tiesi KaPalle matkaa 14.9 Poriin Momentum-halliin, jossa kolmannen kierroksen paikasta kisaavat KaPan lisäksi Satabandy ja Team LSM sekä ensimmäisen kierroksen B-lohkon kakkonen Hämeenlinnan Bullets.

Miesten cupissa vielä kolmas ja neljäskin kierros pelataan alueellisina, kolmas pelataan joko 28.9 tai 5.10 ja neljäs 19.10.


Artikkelikuva: Sinipaitainen KaPa jatkaa Suomen cupissa toiselle kierrokselle, mustapaitainen USB ei lähtenyt cupiin mukaan. Kuva seurojen keskiviikon harjoituspelistä.