Venetsialaiset päätti kesän, ei elämää

Kesäkauden päättäjäistapahtuma Venetsialaiset ohjelmineen veti jälleen Kaupunginlahden rannan täyteen ihmisiä. Kesäkauden päättyminen ei kuitenkaan merkitse talviunelle siirtymistä, se merkitsee vain syyskauden alkamista, eikö?

Ohjelmaa lauantaina oli Kaupunginlahden molemmin puolin ja myös Kaupunginlahdella. Pakkahuoneella keskityttiin perheohjelmaan, Nukketeatteri Piironginlaatikko piti työpajaa, oli kasvomaalauksia ja pomppulinnaan ja Anna Hanski.

Kaupunginlahdella nähtiin jälleen Rauhan soutu -tapahtuma, joka kuvasi Uudenkaupungin rauhan tapahtumia. Kolme venettä saapuivat rannalle, etummaisena Ruotsin keltainen, sitten Venäjän punainen ja viimeisenä rauhan sininen.

F

Rannalla luetun Uudessakaupungissa solmitun rauhansopimuksen katkelman luvun jälkeen veneet palasivat, nyt rauha oli etummaisen, sitten Venäjä ja suurvalta-asemansa rauhassa, tai sitä edeltäneissä sodissa menettänyt Ruotsi peränpitäjänä.

Rauhan soutu oli vanhemman väen ohjelmaa, joskin alueelle kerääntynyt nuorisokin seurasi ohjelmaa omalla tavallaan aktiivisena eli ihmetellen mistä tässä on kysymys.


Rannan ravintolat olivat jälleen panostaneet musiikkipuoleen ja ruuhkista päätellen satsaukset olivat onnistuneita. Monessa paikassa dj soitteli musiikkia ja eläviä bändejä ja muusikoita astui lavalle mukavasti lomittain.

Kalle ja Sussi aloittivat illan rauhallisesti, sitten nähtiin elävänä turkulainen F (toimitus tykkää näistä lyhyistä taiteilijanimistä kovasti), Kädettömät isät pisti lisää vauhtia, keskustan puolella lahtea vauhditti iltaa Jailbreak ja päivän vaihtumisen aikaan valvotti Dinturist.

Rauhan soudun jälkeen nähtiin myös perinteinen ilotulitus, jonka kustansivat Uudenkaupungin Matkailutoimisto, Bar M’uki, Bistro Bay, Captain´s Makasiini, Mainostoimisto Grafesko Oy, Telmarin Oy, Uudenkaupungin Tilitoimisto sekä Vakka-Suomen Puhelin Oy.

Ukinyt kiittää ja toivottaa em. yritykset tervetulleeksi myös ukinytin ilmoittajiksi, tämä toive toki pätee muihinkin yrityksiin.