Jari Paavola Vihannes-Laitilan uusi toimitusjohtaja

Jari Paavola on nimitetty Kalannissa pääpaikkaansa pitävän Vihannes-Laitila Oy:n toimitusjohtajaksi 2.9.2019 alkaen. Paavola tuo Vihannes-Laitilaan vahvaa johtamiskokemusta, jota hän on kartuttanut mm. Haloila Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2007–2019.

Uudessakaupungissa toimiva Vihannes-Laitila-konserni on alansa johtava vihanneskauppaa harjoittava yhtiö Suomessa. Toimintaympäristön muuttuessa Vihannes-Laitila on uusien haasteiden ja kasvumahdollisuuksien edessä.

– Kuluttajien kiinnostus kasvisruokaa ja ympäristöä kohtaan lisääntyy jatkuvasti. Tämä heijastuu koko alan potentiaaliin kasvaa ja kehittyä, Paavola toteaa.

Vihannesten kulutuksen kasvu mahdollistaa myös Vihannes-Laitilan kasvun.

– Yritys on uuden vaiheen edessä, mikä edellyttää myös organisaation rakentamista uudelle tasolle, Paavola tiivistää.


Paavolan mukaan yhteistyö on avainasemassa Vihannes-Laitilan kasvutavoitteiden saavuttamisessa.

– Kaupan keskusliikkeet, tukkukauppiaat sekä elintarviketeollisuus ja muut kumppanit ovat meille erittäin tärkeitä, joten panostamme yhteistyön kehittämiseen jatkossa entistä enemmän.

Vihannes-Laitilan omistaa noin 80 varsinaissuomalaista ja satakuntalaista perheviljelijää. Tuotteita ostetaan yli 100 sopimusviljelijältä. Paavola korostaa myös sopimusviljelijöiden tasapuolisen kohtelun sekä toiminnan avoimuuden ja läpinäkyvyyden merkitystä.

Vuonna 1984 perustettu Vihannes-Laitila siirtyi viljelijöiden omistukseen vuonna 1999. Konserniin kuuluu emoyhtiö Vihannes-Laitila Oy:n lisäksi tytäryhtiöt Juurespaja Oy ja Kiinteistö Oy Laitilan Trekoli. Lisäksi Vihannes-Laitila Oy omistaa 40 % Juuresvakka Oy:stä.