Hammashoito ja Kuunari Vihreään taloon, terveyskeskus puretaan

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus päätti yksimielisesti vuokrata Mörnen mäellä sijaitsevan ns. Vihreän talon kymmeneksi vuodeksi. Rakennus remontoidaan hammashoitolan ja Kuunarin käyttöön ja lisäksi sinne tulee vanhustenhuollon toimistotilat.

Vuokra on 12 euroa neliöltä kuukaudessa eli 27 600 euroa kuukaudessa. Vuokraan sisältyy rakennuksen piha- ja pysäköintialueet.

Rakennuksen omistaja Sport City Oy teettää remonttisuunnitelmat yhdessä kaupungin kanssa ja vastaa remonttikustannuksista. Työt kestänevät noin 4-5 kuukautta, joten käyttövalmiina tilat tulevat olemaan ensi vuoden alkupuolella.

Terveyskeskuksen avosairaanhoidon siirtymisajankohta on vielä auki, sillä kaupunki odottaa sairaanhoitopiiriltä ilmoitusta, miten paljon tilaa se tarvitsee psykiatriselle osastolleen.


Hammashuollolle ja Kuunarille pohdittiin myös parakkiratkaisua, mutta se todettiin selvityksissä kalliiksi. Parakkeja varten olisi pitänyt rakentaa perustukset ja sähkö-, vesi- kaukolämpö ym. liittymät sekä löytää parakeille tila.

Nytkin Mörnenmäen ongelmaksi muodostuu parkkipaikat. Yhtenä vaihtoehtona on kaupungintalon parkkipaikan laajentaminen pellolle ja myös purettavaksi päätetyn A-sairaalan matalan siiven paikka, mutta päätöksiä ei ole vielä tehty.


Asiaan liittyen kaupunginhallitus päätti myös yksimielisesti, että nykyinen terveyskeskusrakennus puretaan heti kun se on saatu tyhjäksi.

Rakennuksesta on tehty kaksikin kuntokartoitusta ja molemmissa korjauskustannuksiksi on arvioitu yli kymmenen miljoonaa euroa.

Terveyskeskuksen purkamisen kustannusarvio on noin 720 000 euroa. Kaupunginhallituksen päätös purkamisesta ei vaadi valtuuston hyväksyntää, kuten ei Vihreän talon vuokrauspäätöskään, mutta rahat vuokraamiseen ja purkamiseen pitää saada ensi vuoden talousarvioon eli ne ovat valtuuston päätöksen varassa.


Artikkelikuva: Mörnen mäellä sijaitseva Vihreä talo vuokrataan hammashuollon, Kuunarin ja vanhustenhuollon toimistotilaksi.