Säätiön perustaminen uudelleen valtuustoon

Jo pidemmän aikaan eri luottamuselimissä ja virkamieskunnassa kiertänyt esitys Pentti ja Anne Siivosen säätiön perustamisesta tulee seuraavan valtuustoon päätettäväksi. Valtuusto palautti asian uuteen valmisteluun toukokuussa.

Palautusta esittäneen keskustan Mika Sjöblomin esityksessä edellytettiin kokoelman paikan, taloussuunnitelman ja oikeushenkilötaustan selvittämistä.

Toukokuun jälkeen asiaa on valmisteltu uudelleen ja se tuotiin maanantain kaupunginhallituksen listalle. Listan liitteinä olivat säätiön perustamisasiakirja, säännöt ja muistio säätiön perustamisesta ja toiminnasta eli aivan samat kuin aikanaan valtuuston kokouksen liitteenä.

Tehdyssä kuntoarviossa arvioidaan talon korjauskustannuksiksi kymmenessä vuodessa rakennustekniikan osalta 256 000 euroa, LVI-järjestelmien osalta 19 000 euroa ja sähköjärjestelmien osalta 69 000 euro eli yhteensä 344 000 euroa.

Heti toteutettavien korjausten kustannukset ovat arviolta 59 000 euroa.

Taloussuunnitelmasta todetaan, että tavoitteena on, ettei säätiön toiminta ole tappiollista. Avustuksia ja lahjoituksia on arvioitu tulevan vuodessa noin 30 000 euroa eli hieman vähemmän, mitä rakennuksen arvioidut korjauskustannukset vuodessa ovat.

Esittelytekstissä todetaan, että taloussuunnitelma on oheismateriaalina, mutta kaupunginhallituksen kokouksen nettiversiosta sitä ei löydy.

Tekstissä perustellaan myös, miksi säätiö on parempi ratkaisu kuin esimerkiksi yhdistyksen perustaminen.


Kaupunginhallituksessa kokoomuksen Raimo Löfstedt ehdotti, että säätiötä ei perusteta ja keskustan Birgitta Runola kannatti. Äänestyksessä heidän kannallaan olivat myös kokoomuksen Johanna Kutila ja perussuomalaisten Sami Virtanen, kaupunginjohtaja Atso Vainion esitystä säätiön perustamisesta kannattivat sdp:n Jarmo Kolkka, Merja Koski, Jaana Reijonsaari-Korsman, keskustan Mauri Kontu, proUkin Heikki Wala ja vasemmistoliiton Pentti Aitamurto, sdp:n Heli-Päivikki Laurén äänesti tyhjää.