Teatterin suurproduktio valmistuu hyvää vauhtia

Nunnia ja konnia -musikaalin ensi-ilta on Uudenkaupungin teatterissa syysluun 21. päivä eli vajaan kolmen viikon päästä. Näytelmän valmistelussa on menossa täysi paniikkivaihe tai sitten kaikki on sujunut hienosti eikä ongelmia ole ollut eikä tulossakaan, sanoo ryhmä yksimielisesti.

Musikaalia on esittänyt Suomessa aiemmin vain yksi ei-ammattilaisteatteri ja sekin toteutti sen lyhennettynä, Uudessakaupungissa on tulossa lähes täysi versio.

Deloris ja tanssitytöt, vasemmalta Maria Moilanen, Sanna Koivunen ja Hanna Kari. (Kuvaaja Meri-Tuulikki Salonen)

– Lohjan väki varoitteli, että produktio on haastava, mutta enhän minä kuunnellut. Mutta täytyy sanoa, että ilman Rauno Melosta ja pääosan esittäjäksi lähtenyttä Sanna Koivusta tästä varmaan olisi tullutkin haastava, toteaa näytelmän ohjaava Jari Luolamaa.


Musiikkia musikaalissa oli toista tuntia, alkaen muutaman kymmenen sekunnin pätkistä pidempiin jaksoihin. Dialogipätkät ovat lyhyitä ja nasevia, mutta kappaleiden sanoitukset ovat oleellinen osa juonta ja ne vievät tarinaan eteenpäin.

– Musiikki on noin pääosin disco-soul-osastoa, mutta mukana on myös hitaita sooloballadeja, jotka ovat koskettaneet koko työryhmää ja sitten kaikenlaista muuta, kuten esimerkiksi kirkkomusiikkia, musiikin sovittanut ja harjoituttanut Melos sanoo.

Näytelmän rytmitys onkin mielenkiintoisen vaihteleva eli vauhdikkaan pätkän jälkeen suistutaan nopeasti rauhalliseen menoon, josta taas kiihdytetään vauhtia.

– Makeeta, toteaa Sanna Koivunen yksiselitteisesti pääroolistaan kapakkalaulaja Deloriksena. – Haaste on ihana, pääsen laulamaan moniäänisen kuoron kanssa. Tämä on jotain, mitä en ennen ole päässyt tekemään.


Musikaalia esitetään 21. päivän ensi-illan jälkeen varsin tiiviiseen tahtiin 16 kertaa, viimeinen esitys on joulukuun 7. päivä.

Ennakkokiinnostus on ollut suurta, sillä lippuja on myyty jo noin 2 000 eli puolet myynnissä olevista lipuista on jo mennyt.

Musiikin lisäksi musikaalissa toteutetaan ennen näkemättömällä tavalla valoja ja videoprojisointien avulla luodaan erilaisia tiloja.

Yksi ongelma ryhmällä vielä on. Musikaali on kirjoitettu pyörivälle näyttämölle ja sen avulla ruumis saadaan näppärästi pois näyttämöltä, mutta miten se onnistuu Crusellin kiinteällä näyttämöllä?

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan.


Nunnia ja konnia 21.9. – 7.12.2019 Uudenkaupungin teatterissa

Ohjaus teatterinjohtaja Jari Luolamaa.

Näytelmän musiikista ja laulujen harjoituksesta vastaa Rauno Melos.

Sävellys Alan Menken, sanoitus Glenn Slater, laulujen suomennos Sami Ruutiainen

Käsikirjoitus Cheri Steinkellner ja Bill Steinkellner

Suomennos Heikki Sankari, Kristiina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä

Rooleissa: Annikka Hallikainen, Mari Hjerppe, Hanna Kari, Hannele Kari, Kalle Klotz, Sanna Koivunen, Santtu Käkönen, Tiina Luolamaa, Terhi Melos, Maria Moilanen, Raimo Nummela, Anna Päivärinta, Suvi Sammalisto, Anni Talvinen.

Artikkelikuva: Rosvot, vasemmalta Curtis – Santtu Käkönen, Ernie – Terhi Melos, TJ – Suvi Sammalisto, Joey – Raimo Nummela, Pablo – Tiina Luolamaa. (Kuvaaja Meri-Tuulikki Salonen)