Työt Ketunkallion senioritalon työmaalla ovat alkaneet

Artun palveluasunnot Oy on saanut rakennusluvan Ketunkalliolle, osoitteeseen Levysepänkatu 15:een rakennettavalle senioritalolle. Yhtiön toiveesta lähteneen alueen asemakaavan muutoksen valtuusto hyväksyi huhtikuussa ja se tuli voimaan toukokuun lopussa. Senioritalon lisäksi kaava mahdollistaa yhden asuinkerrostalon rakentamisen Ketunkalliontien pohjoispuolelle.

Artun palveluasunnot Oy toimii rakennuttajana, mutta talon vuokralaiseksi tulee AuraHovi Senioripalvelut, joka myös huolehtii talon palvelutarjonnasta.

– Tontin raivaus alkoi jo muutama päivä sitten ja varsinainen rakentaminen alkaa lokakuussa. Kohteen nimi on Aurahovi ja se valmistuu ensi vuoden marraskuussa ja samalla alkaa asuminen ja palvelutoiminta, kertoo AuraHovi Senioripalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tomas Grönroos.


Varsinaisena urakoitsijana on Astora Rakennus Oy. Se käyttää mahdollisimman paljon paikallisia alihankkijoita ja heidän etsintänsä on käynnissä. Maanrakennusurakasta on jo solmittu sopimus paikallisen yrityksen kanssa.

Nelikerroksiseen taloon tulee yhteensä 44 vuokra-asuntoa, jotka ovat kooltaan 32-42 neliötä. Asunnot on suunniteltu ikäihmisten tarpeita vastaaviksi, ne ovat esteettömiä ja valoisia.

Taloon tulee lisäksi paljon yhteisiä tiloja, mm. ruokala/kahvila, saunaosasto sekä kuntosali. Lisäksi kussakin kerroksessa on kerrosolohuone asukkaiden yhteiseen ajanviettoon.

Yrityksillä on myös samalla konseptilla avautumassa senioritalo ensi vuonna Lietoon, Huittisiin ja Helsinkiin.

– Uudessakaupungissa yhteistyö kaupungin kanssa sujui erinomaisesti. Kaupunki on myös lanseerannut kesällä palveluasumisen palvelusetelin. Palveluseteliä voivat hakea Aurahoviin muuttamisesta kiinnostuneet seniorit.


Ikäihmisten asumiseen kaivataan nyt lisää vaihtoehtoja perinteisen kotona asumisen ja palveluasumisen välimaastoon ja siihen rakoon hanke sopii.

Grönroos muistuttaa, että kyseessä ei ole hoivakoti, vaan palvelutalo, jossa sellaiset seniorit, jotka eivät tarvitse ympärivuorokautista hoivaa, voivat asua itsenäisesti, esteettömästi, turvallisesti ja tuetusti.

– Tarjoamme itsenäisen kerrostaloasunnon, viiveettömän tuen sekä kotihoito- ja tukipalvelut yksilöllisen tarpeen mukaan.

Yhtiö esitteli talohanketta kesällä Senioritorilla.


Artikkelikuva: Luonnos 42 neliöisestä kaksiosta. Osa pintamateriaaleista on suuntaa antavia, eivätkä välttämättä vastaa yksittäisen asunnon pintamateriaaleja. Kuva Aurahovin sivulta.