Musiikkiopiston juhlavuosi avataan perjantaina

Vakka-Suomen musiikkiopisto avaa 50-vuotisjuhlavuotensa tulevana perjantaina 6.9.2019 samanaikaisesti kuudella paikkakunnalla järjestettävien Intro- konserttien merkeissä.

Musiikkiopiston oppilaat ja opettajat esiintyvät sekä tarjoavat tilaisuuden musiikista nauttimiseen joka paikkakunnalla hieman omannäköisellään kokonaisuudella.

Musiikkiopisto on 50-vuotiaana jo valmiiksi lahjakas. Siksi tämä päivänsankari haluaa pikemminkin jakaa lahjoja kuin ottaa niitä vastaan juhlan kunniaksi.

Hyvien yhteistyökumppaneiden avulla on saatu musiikin lisäksi paikkakunnille myös konkreettista annettavaa: Hiekan säätiö Laitilasta ja Vakka-Suomen Puhelin ovat sponsoroineet Laitilaan ja Uuteenkaupunkiin kirjastoihin pianot, jotka esityksen jälkeen jäävät tiloihin kenen tahansa soitettavaksi.


Kustavin konsertissa esiintyy pienen paikkakunnan hyvin monipuolinen muusikkojoukko. Kunnantalon konserttiin tulija pääsee nauttimaan ainakin harmonikka-, pasuuna- ja kitaramusiikista. Harmonikat soivat itse asiassa kaikilla konserttipaikkakunnilla.

Pyhärannan kunta on tuonut iloisesti laulattavan juhlatilaisuutemme jatkeeksi kirjailijavierailun. Myös Taivassalossa lauletaan, kun paikkakunnan kuoro heläyttää ilmoille pari uunituoretta biisiään.

Musiikkiopiston opettaja Sirke Ruikkala Uudestakaupungista on säveltänyt juhlan kunniaksi humoristisen kappaleen, jossa laulun sekaan on sotkettu musiikkiopistoklassikoita.

Tämän kappaleen voi kuulla Uudenkaupungin, Pyhärannan ja Vehmaan konserteissa. Konsertit alkavat klo 17 ja niihin on vapaa pääsy.