Musiikkia ja muotia Syöpäyhdistyksen hyväntekeväisyystapahtumassa

Uudenkaupungin syöpäyhdistys järjestää 22. päivä hyväntekeväisyystapahtuman Crusellissa. Konsertin vetonaulaksi on tulossa Jussi Rainio, joka on lähdössä lokakuussa konserttikiertueelle Neon 2 -yhtyeen kanssa.

Hyväntekeväisyyskonsertissa Jussia säestää Petri Hatakka, muita konsertin esiintyjiä ovat Jarmo Kankaanranta ja Laura Varjo. Tapahtumaan sisältyy myös muotinäytös, arpajaiset ja kahvitarjoilu.

Uusikaupunkilainen Jussi Rainio elää toista tulemista voitettuaan Tähdet tähdet -ohjelman. Jussi sopii hyvin syöpäyhdistyksen tilaisuuteen, koska hän itse sairastui imusolmukesyöpään vuonna 2017.

Konsertin tuotto tullaan kokonaisuudessaan ohjaamaan paikallisten syöpää sairastavien hyväksi.


Virallisesti yhdistys on Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ry:n Uudenkaupungin paikallisosasto. Osaston toiminta-alue on nimestä huolimatta koko Vakka-Suomi eli kuusi kuntaa. Jäseniä on noin 1000.

Osasto pyrkii saattamaan alueensa syöpäpotilaita yhteen, se tekee terveyskasvatustyötä ja kuntoutusta, toteuttaa neuvonta- ja vertaistukitoimintaa sekä järjestää virkistystoimintaa.

Osaston toiminta keskittyy Alisenkadun Ystävän tuvalle, jonka se on vuokrannut yhdessä Punaisen ristin paikallisosaston kanssa.

Ystävän tuvalla on oma vastaanotto syöpäpotilaille torstaisin, jolloin on mahdollista mm. hoitaa korvausasioita. Samalla onnistuu vertaistukiasioiden selvittely, tällä hetkellä ryhmiä on eturauhassyöpää ja rintasyöpää sairastaville henkilöille.

Hyväntekeväisyystapahtuma alkaa kello 14. Kahvit sisältävä pääsylippu maksaa 10 euroa.


Artikkelikuva: Jussi Rainio esiintyy Syöpäyhdistyksen hyväntekeväisyystapahtumassa.