Musiikkiopiston juhlavuosi käyntiin kuudella konsertilla

Vakka-Suomen Musiikkiopiston eli VSMO:n 50-toimintavuosi soitettiin tänään käyntiin jokaisella opiston toimintapaikkakunnan kirjastossa pidetyllä INTRO-konsertilla.

Julia Toivonen (vas.) säesti Helmi Vainion huilukappaleen ja esitti oman pianokappaleen.

Uudessakaupungissa tilaisuus oli samalla musiikkipiston yhteistyökumppanin tuella kirjastolla luovuttaman pianon ensiesiintyminen.

Piano sijaitsee musiikkiosaston nurkalla eli kirjaston eteläpäädyssä ja pianoa voi kuka tahansa poiketa soittamaan.


Uudenkaupungin konsertissa esiintyivät opiskelijoiden lisäksi opettajia, jotka esittivät yhdessä Musiikkiopiston 50-vuotislaulun.

Sen on säveltänyt opiston pianonsoiton opettaja Sirke Ruikkala, joka myös säesti esitystä, kuorossa lauloivat pianonsoitonopettajat Leena Anto ja Teresa Sinisalo, kitaransoiton opettaja Maria Sapelkina ja laulun opettaja Reetta Lehtonen.

Opiskelijoista esittivät kappaleen pianisti Iisak Vainio, Viivi Santala soitti harmonikkaa, Helmi Vainio soitti huilua Julia Toivosen säestyksellä ja Julia esitti myös pianokappaleen, Maiju Liimatta lauloi, Joona Aarnio soitti kitaraa sekä Lauri Karppinen ja Lauri Hirvonen pianoa.

Musiikkiopiston syksyssä on kaikkiaan yli 40 konserttia, joista suurimpaan osaa pääsee ilmaiseksi, vain joihinkin juhlavuoden erikoistapahtumiin on pääsymaksu.

Ukinytin juttu juhlavuoden päätapahtumista löytyy tästä.


Artikkelikuva: INTRO-konsertissa Musiikkiopiston 50-vuotisjuhlalaulun esittivät pianon ääressä istuva säveltäjä Sirke Ruikkala sekä opettajat Reetta Lehtonen (vas.), Maria Sapelkina, Teresa Sinisalo ja Leena Anto. Teksti kirjaston hyllyssä kertoo, mistä on kysymys.

Kirjaston uusi piano, jota voi käydä soittamassa.