UJK:n edustus mukana kolmosdivarissa

Jäähallilla koneet jo huhujen mukaan hyrräävät ja jään tekeminen on alkanut. Jääkiekkokauden avaus onkin ollut hankalaa, kun harjoitusjäätä on jouduttu hakemaan naapurikaupungeista. UPK:n edustuksen osalta joukkueesta puuttuu vielä muutama palanen, mutta kolmosdivariin saadaan joukkue jalkeille.

Viime kaudeksi UJK satsasi paljon ja tulos olikin ”ihan kiva,” eli nousukarsintapaikka kakkoseen jäi kiinni muutamasta pisteestä. Kauden lopulla muutama UJK:n roolipelaaja siirtyi Jyskeeseen, joka lopulta sen kakkosdivarin paikan sai.

Jyskeen nousu sai useammankin UJK:n pelaajan kaipailemaan kakkosen peleihin ja yhdessä vaiheessa näytti jo siltä, että UJK:n rinki jäisi liian pieneksi pitkää sarjakautta ajatellen.

Ratkaisuksi UJK:n Tommi Suutari sorvasi Jyskeen ja UJK:n välille yhteistyökuvion, jonka jääkiekkoliitto siunasi.


– UJK ja Jyske voivat vapaasti vaihtaa pelaajia aina helmikuulle asti, jolloin seurasiirtojen takaraja on. Sopimukseen ei sisälly esimerkiksi mitään sarjanousuestoa, vaan molemmat joukkueet voivat pelata sarjassaan aivan normaalisti, kertoo UJK:n joukkueenjohtajan tehtävät jälleen ottanut Leevi Virtanen,

Jyskeen joukkueessa kauden avanneissa Suomen cupin peleissä ovat olleet UJK:n viime kauden vakiomiehistä mm. Jarno Ruohola, Ville Laurell, Miro Aarras, Niko Virta, Toni Riekko, Otto Kuusio ja Markus Saarinen, mutta aikataulujen sopiessa he voivat edustaa siis myös UJK:ta sarjapeleissä.

– Jyskeellä on iso rinki ja sieltä saamme myös vahvistusta niistä miehistä, jotka eivät pelaavaan kokoonpanoon mahdu.

Sopimuksen toimivuus selviää kauden aikana, mutta se ainakin mahdollisti sen, että UJK uskalsi ilmoittautua kolmosdivariin mukaan.


UJK:n valmistautuminen kauteen jää lyhyeksi, sillä varsinaisesti yhteistreenejä ei ole vielä pidetty, ensimmäinen jäävuoro on merkitty kalenteriin kohtaan 18.9 ja ensimmäinen sarjapeli on ohjelmassa kymmenen päivää myöhemmin 28.9.

– Valmentajakysymys on myös hieman vielä auki, neuvotteluja ja yhteydenottoja on ollut, mutta viimeistään 18. päivä asiat on saatu sovittua.

Pelaajapuolella on muutama poisjäänti Jyskeeseen menijöiden lisäksi, mutta mukaan on tulossa omia uusia junioreja.

– Nuorihan joukkue on, mutta tavoite on säilyä kolmosessa. Ja toteutunut tavoite on tietenkin se, että joukkue saatiin kasaan ja nuorille mahdollisuus pelata omassa joukkueessa.


Alustavan sarjaohjelman mukaan UJK aloittaa kotonaan 28.9, vastaan tulee KJK Kankaanpäästä, 5.10 on vieraspeli Luvialla ja 12.10 kotiottelua ParSportia vastaan. Ohjelma on kuitenkin vielä alustava ja pelipäivät saattavat vielä muuttua, esimerkiksi avauspeli pelataan todennäköisesti jo perjantaina 27.9.

Jyske aloittaa kakkosdivarin pelit vieraspelillä Paimiossa 21.9 ja ensimmäinen peli Laitilassa on 28.9 RNK Hocia vastaan.


Artikkelikuva: UJK aloittaa kolmosdivarin vajaan kolmen viikon kuluttua KJK:ta vastaan. Kuva viime kauden UJK-KJK-ottelusra.