Ugissa käveltiin naiselle ammatti

Uudessakaupungissa lähdettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukaan Naisten pankin kävelytempaukseen. Kävele naiselle ammatti -tapahtumaa on järjestetty Suomessa jo kymmenen vuotta.

Naisten pankin varoja hallinnoi ja sen hankkeet toteuttaa Kirkon ulkomaanapu. Se ei jaottele apuaan mitenkään kohteiden uskonnollisen vakaumuksen tai etnisen taustan mukaan eikä se suorita lähetystyötä vaan tähtää naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein.

– Auttamalla naisia kehitysmaissa autamme käytännössä koko perhettä ja laajempaa yhteisöä.. Tutkitusti naisten auttaminen on tehokkain keino auttaa koko yhteisön hyvinvointia, sanoi Noora Hilden, joka toimi paikallisen tapahtuman alullepanijana. Tapahtuman järjestävä taho oli Kokoomuksen naiset.


Uudenkaupungin torilla järjestettyyn tapahtumaan liittyi alkuverryttely ja sen jälkeen yhteinen kävelylenkki, joko ohjatusti ”hikilenkkinä,” tai rauhallisempana kävelynä tai sitten ihan omaan tahtiin toteutettuna.

Jokainen osallistuja lahjoitti Naisten pankille itselleen sopivan summan ja tapahtuman teemaan sopien Naisten pankki huolehtii siitä, että rahat menevät sinne minne pitääkin, tässä tapauksessa siis naisten koulutukseen.

– Tässä yhdistyy liikunta ja hyväntekeväisyys. Meille suomalaisille hyvin pienellä summalla voidaan taata kehitysmaassa naiselle koulutus tai alku yrittäjyydelle.

Ensimmäisellä kerralla mukana oli toistakymmentä osallistujaa, kaikki naisia vaikka tapahtuma oli tarkoitettu kaikille. Järjestäjien toiveena on, että tapahtuma kasvattaa pikku hiljaa suosiotaan.

Naisten pankkia voi tukea, vaikka tämän päivän tapahtumaan ei osallistunutkaan. Ohjeet ja lisätietoa Naisten pankin toiminnasta ja erilaisista avustustavoista löytyy tästä.