Jääpelikausi on jo lähellä

Jäähallin remontti on valmis, putket uusittu, laidat paikallaan ja viivat maalattu. Jäätä on keskiviikkona iltapäivällä saatu tehtyä jo sentin verran ja toinen samanmoinen kun saadaan, niin sekin on kunnossa.

– Kentän ulkopuolella on vielä hieman rakennustyötä. Uusi pohja on korkeammalla kuin vanha, jolloin kentän ulkopuolelle on tehty korotusta ja vaihtoaitiot ja toimitsija-aitiota pitää nostaa myös, mutta nekin ovat maanantaina valmiina, sanoo kiinteistönhoitaja Tapani Kluuskeri.

Ensimmäiset viralliset harjoitusvuorot pidetään hallilla tulevana maanantaina ja jo seuraavana viikonloppuna ohjelmassa on virallisia pelejä.


UJK miehet pelaavat tulevalla kaudella kolmosdivarin lohkossa kuusi. Lohkossa on kymmenen joukkuetta, joista kaksi parasta jatkaa keväällä kakkosdivaripaikan jahtaamista ja kaksi heikointa saattavat ensi kaudella löytää itsensä nelosdivarista.

UJK:n valmistautuminen sarjaan ei ole ollut aivan optimaalinen (lue juttu tästä), joka saattaa alkukauden pelissä näkyä, mutta sarjapaikan säilyttäminen on tavoitteena. Lohkon muut joukkueet ovat pääosin viime kausilta tuttuja, mutta voimasuhteet ovat kesän aikana saattaneet muuttua.

UJK aloittaa kotona KJK:ta vastaan puolentoista viikon kuluttua, peli pelataan joko perjantaina tai lauantaina, sen jälkeen viikon välein on vieraspeli Luvialla, kotiottelu ParSportia vastaan, vieraspeli Paimiossa ja niin edelleen aina helmikuun loppupuolelle asti, jolloin kaksinkertainen lohko on paketissa.


UJK:n naiskiekkoilijoiden joukkue on kokenut kesän aikana pelaajamenetyksiä, muutama pelaaja on siirtynyt pelaamaan liigassa, Veera Lindroth ja Mette Karru Lukossa, Sara Hyytiä TPS:ssä ja muutama lopettanut, mutta Mestiksen karsintasarjassa ollaan ja lisävoimaa saadaan tarvittaessa yhteistyösopimuksen puitteissa.

Naiset ovat hakeneet jääaikaa ja harjoituspelejä lähiseudulta. Kausi alkaa jo tulevana lauantaina 14. päivä HIFK Akatemian vieraana Malmilla ja ensimmäinen kotipeli on 22.9 kello 13:30, vastustaja on PaRa Paneliasta.

Mestiksen karsintasarjan lohkossa yksi pelaa UJK:n lisäksi seitsemän muuta joukkuetta. Lohko pelataan kaksinkertaisena nopealla temmolla, sillä valmista on 24.11. Lohkon parhaat voivat selvitä jatkokarsinnassa mestikseen ja muut jatkavat Suomisarjassa.


Jääsarjoista Ukinyt tulee seuraamaan seuraa myös UJK:n ja RNK:n B-tyttöjen yhteistä ringettejoukkuetta, joka pelaa sarjassa nimelle RJK. (Ukinytin juttu tyttöjen kesätreeneistä löytyy tästä).

Perussarjassa on kaikkiaan 14 joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen sarjan. Sen parhaat jatkavat ylemmässä sarjassa, jonka päätteeksi pelataan vielä mitaleista.

RJK aloittaa pelit reilun viikon päästä 21.9 Uudessakaupungissa kello 13, vastustaja on EKS Espoosta. Joukkueen kotipelejä pelataan Uudessakaupungissa myös 20.10, 2.11 ja 16.11, perussarjan loput kotipelit pelataan Raision Kerttulan hallissa.

Paikallisottelu Jyskeen ja Lukon -yhdistelmäjoukkuetta vastaan otellaan Laitilassa 8.11 kello 18.30.


Artikkelikuva: Jäähallissa alkaa kaikki olla valmista tulevaa kautta varten. Oudon näköinen maalivahdin alue ei ole kentänhoitajien moka vaan urakoitsijan tekemä nykysääntöjen mukainen piirros,

Kaukalon ulkopuolella riittää vielä töitä, mutta nekin saatanee tällä viikolla pääosin valmiiksi,