SiHyn kritiikkiryhmä haluaa lisää tietoa ja epäilee laskelmia

SiHy-hankkeeseen kriittisesti suhtautuva ryhmä järjesti tänään infotilaisuuden asiansa puolesta. Ryhmän jäsenten huolet ja kritiikin kohteet vaihtelevat, mutta perusajatus on, että hankkeessa pitää ottaa aikalisä ja koko hanke ajatella uudelleen.

Tiedotustilaisuuden kutsuivat kokoon Seppo Sjöblom, Helena Vartiainen, Harto Forss, Maj-Brit Varpe, Matti Jussila ja Esa Lahtinen, heistä neljä ensimmäistä oli mukana tiedotustilaisuudessa.

Helena Vartiainen kritisoi erityisesti kaupungin tiedotusta asiasta. Hänen mukaansa tietoa isosta hankkeesta ei ole ollut tarpeeksi saatavilla.

Seppo Sjöblom otti kantaa mm. Viikaisten ja Pohitullin kuntotarkastusten tuloksiin. Hän sanoi, että Viikainen on selvästi peruskorjauksen tarpeessa, mutta hän, tai kukaan muukaan ryhmästä, ei hyväksynyt konsulttien tekemää arviota, että korjaaminen olisi kalliimpaa kuin uuden tekeminen. Pohitullin korjaustarvetta hän piti suhteellisen pienenä ja laskelmissa esitettyä selvästi edullisempana.


Maj-Brit Varpen mukaan asiasta on tiedotettu harhaan johtavasti eikä hanketta eteenpäin vieville tehtyihin kysymyksiin ole vastattu. Häntä huolestuttaa erityisesti kaupungin kantokyky, kun samaan aikaan on tulossa muitakin isoja investointeja. Hän myös epäilee konsulttien laskemia tarkoitushakuisiksi.

Harto Forss valtuutettuna sanoi olleensa aluksi hankkeen kannalla, mutta on nyttemmin muuttanut mielensä. Hänen mukaansa hanketta lähdettiin viemään uskolla uusien veronmaksajien tuloon. Hän myös kritisoi sitä, että materiaaliin ei ole päässyt tutustumaan kunnolla.


Ryhmän on käynnistänyt nimien keruun kuntalaisaloitteeseen, jossa esitetään SiHy-hankkeen keskeyttämistä. Siihen on tämän mennessä tullut reilu 350 allekirjoitusta.