RJK aloitti ringettesarjan kotitappiolla

RJK eli UJK:n ja Raision RNK:n yhteinen B-tyttöjen ringettejoukkue aloitti SM-sarjan pelit tänään Uudessakaupungissa Espoon EKS:ää vastaan. Peli oli pitkään tasainen, mutta runsasmaalisessa päätöserässä vieraat karkasivat 8-5 voittoon.

Avauserä pelattiin 1-1, toisessa EKS osui kerran ja kolmas pelattiin jälleen tasan 1-1 eli 45 minuutissa tehtiin viisi maalia ja päätöserään lähdettiin vieraiden niukassa maalin johdossa.

RJK hallitsi kyllä alkupeliä ja sai laukauksia enemmän vieraiden maalivahdille, mutta EKS oli maalipaikoissa terävämpi.


Päätöserässä maalihanat aukesivat ja 15 minuuttiin tehtiin kahdeksan maalia, ajoittain vastustaan maali kuitattiin heti seuraavassa hyökkäyksessä.

RJK alkoi menettää otetta erän alussa, kun vieraat saivat pari maalia puoli-ilmaiseksi puolustuspään virheiden vuoksi ja karkasi.

RJK ei luovuttanut, mutta jokaisen kavennusmaalin vieraat onnistuivat kuittaamaan melko nopeasti. RJK:lla oli muutama hyvä tilanne tulla maalin päähän, mutta laukaukset kilpistyivät maalikehikkoon. Maalin ero olisi tuonut lisäjännitettä ja tutinaa vieraiden peliin, mutta ero säilyi vähintään kahdessa maalissa ja lopussa kasvoi kolmeen.


UJK:n tytöt kunnostautuivat pelissä hyvin. Emmi Metsä-Tokila teki kolme maalia ja syötti yhden, Helmi Silokivi syötti kolme ja Josefina Routi yhden.

Myös muut UJK:n työt, Aino Usvala, Karoliina Lindroth, Katarina Maikola ja Pihla Suominen, täyttivät paikkansa erinomaisesti.


RJK pelaa tulevana viikonloppuna sunnuntaina vieraspelin Hyvinkäällä. Seuraavana viikonloppuna lauantain kotipeli 5.10 Nokiaa vastaan pelataan Raisiossa ja sunnuntaina 6.10 on vieraspeli Klaukkalassa.

Joukkueen seuraava peli Uudessakaupungissa on 20.10 Tampereen Ilvestä vastaan.


Artikkelikuva: Helmi Silokivi (edessä numero 65) syötti kolme maalia ja maalikin oli lähellä, taustalla Katarina Maikola (20).