Yhteistyö tuo huippukonsertteja kaupunkiin

Kaupungin, seurakunnan ja Vakka-Suomen Musiikkiopiston yhteistyöllä tullaan Uuteenkaupunkiin saamaan huippuorkesterien konsertteja ainakin seuraavan vuoden aikana ja jos vastaanotto on hyvä, myös jatkossa.

Valtion tukemassa AUF-hankkeessa ovat mukana Avanti, UMO ja FIBO ja hankkeen avulla yhtyeet vierailevat myös pienemmillä paikkakunnilla. Uusikaupunki on yksi paikkakunta, joka tarttui tarjoukseen.

– Yhteistyön puitteissa kukin kolmesta yhtyeestä esiintyy paikkakunnalla. Sarjan aloittaa FIBO eli Suomalainen barokkiorkesteri, jonka konsertti on Uudessa kirkossa 29.11, UMO esiintyy maaliskuun lopulla valtakunnallisten puhallinpäivien yhteydessä Crusellissa ja Avanti tulee ensi syksynä, aika ja paikka ovat vielä tarkemmin sopimatta, kertoo kaupungin kulttuurikoordinaattori Petri Hatakka.


Musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen pitää monellakin tapaa erinomaisena, että yhteistyön avulla saadaan paikkakunnalle esiintymään ammattiorkestereita.

– Ei ammattiorkestereita täällä lainkaan liikaa ramppaa. Konsertti on elämys tavalliselle musiikin kuuntelijoille, mutta antaa myös opiskelijoillemme näköalan siihen, mitä musiikin ammattilaiset tekevät.

Kauranen haaveilee myös myöhempien huippuorkesterien esiintymiseen liittyvästä opetuskokonaisuudesta, jossa ammattilaiset ohjaisivat paikallisia opiskelijoita.


Seurakunnan kanttori Kari Vuolan mukaan kolmen yhtyeen skaala on mielenkiintoisen laaja ja luvassa on erilaista musiikkia.

– FIBO esittää barokkimusiikkia, Uudenkaupungin konsertissa kuullaan Venetsian mestarin eli Antonio Vivaldin teoksia. UMO puolestaan esittää pääasiassa jazzia ja Avanti taas uudempaa musiikkia.

Vuolan mukaan esiintyjät etenevät helposta vaikeaan eli FIBOn musiikki on kevyttä ja helposti omaksuttavaa koko perheen musiikkia, Avanti ehkä sitten hieman vaikeampaa.

– Uusi kirkko on myös erinomainen esiintymispaikka, jonka akustiikka on vain paranee, mitä enemmän kuulijoita siellä on ja uskomme, että FIBO vetää yleisöä, ei pelkästään lähialueilta vaan myös kauempaa.


Konserttisarjaa tukevat lisäksi paikalliset yritykset OP, Vahterus ja VSV, joiden tuella lipun hinnat on saatu kaikille sopiviksi eli FIBOn konserttilippa maksaa aikuisilta 20/15 euroa, alle 16-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Lippuja myydään Passarissa, Lippupalvelun myyntipisteissä ja netissä Lippupisteen sivulla eli Lippupiste.fi. Lippuja myydään myös ovella, jos niitä on jäljellä.


Artikkelikuva: Yhteistyöllä syntyy WIN-WIN-WIN-tilanne, eli jotain jota kukaan ei olisi yksinään pystynyt toteuttamaan, toteavat musiikkiopiston Jussi Kauranen (vas.), kaupungin Petri Hatakka ja seurakunnan Kari Vuola.