Korihait kaatui viimeisellä kahdella minuutilla

Korihaiden liigakausi alkoi Pyynikillä Tampereen Pyrintöä vastaan. Ottelu oli tasainen aivan viimeisille minuuteille asti, mutta lopussa kotijoukkue onnistui kääntämään pelin yhdeksän pisteen voitoksi lukemin 87-78.


Kausi, peli ja jakso alkoi lupaavasti, Miikka Marttinen pamautti kolmosen sisään ensimmäisestä hyökkäyksestä, mutta sen jälkeen oli hetken vaisumpaa. Pyrintö ehti jo 9-3 johtoon ennen kuin Korihaiden pistetili kasvoi seuraavan kerran.

Ero säilyi jakson loppuun asti 2-5 pisteessä ja päättyi Pyrinnön voittoon lukemin 20-15.

Toisen jakson alussa Korihait tuli kantaan Vesa Heinosen kakkosen ja kolmosen ansiosta. Pyrintö teki heti perään vähän rakoa, mutta juuri ennen jakson puoliväliä Korihait innostui. Anton Cook teki ensimmäiset pisteensä kolmosella ja kun se tuntui kivalta, niin toisti tempun hetkeä myöhemmin ja kun Miika Marttinen riisti pallon ja nosti kakkosen, Korihait johti kolmella ja Pyrintö turvautui aikalisään.

Aikalisä tehosi ja kohta Pyrintö johti kolmella ja Korihait otti aikalisän. Loppujakso mentiin Pyrinnön hallinnassa ja puoliaikaan mennessä ero kasvoi kuuteen, lukemat tauolla olivat 40-34.


Korihaitten harjoituspelissä ontuneet kaukoheitot osuivat avausjaksolla erinomaisesti, 13:sta yrityksestä tuli 21 pistettä eli seitsemän onnistumista, vastaavasti kakkoset osuivat vain 34 prosenttisesti. Pyrintö voitti levypallot niukasti ja Korihaille merkittiin myös menetyksiä enemmän. Avauspuolikkaan Korihait-onnistuja oli Vesa Heinonen, joka 11 minuutissa heitti neljästi ja osui joka kerta, kolme kolmosta ja kakkonen toivat 11 pistettä.


Tauon jälkeen Casey Benson osui kaksi kertaa ja kun pyrintöläiset heittivät ohi, oli Korihait jälleen tuntumassa. Ja siinä se pysyikin koko jakson. Ero vaihteli 3-5 pisteen välillä.

Jakson lopulla Pyrinnöllä oli pienen irtioton paikka, kun juuri penkiltä tullut Anton Cook otti epäurheilijamaisen virheen, mutta Pyrintö sai vain toisen vaparin sisään eikä pallonhallinnasta saanut lisäpisteitä.

Tuomio taisi saada Korihaiden lisää virtaa, sillä ensin Luke Meikle viskasi kolmosen ja perään Vesa Heinonen kakkosen ja vielä vaparin sisään ja Korihait johti. Pyrintö tasoitti, mutta Meikle teki kaksi ja vaparin päälle. Antero Lehto kuittasi kahdella vaparilla, mutta Korihait voitti jakson 26-19 ja johti pisteellä ennen päätösjaksoa.


Päätöskymppi alkoi Vesa Heinosen kolmosella ja jatkui tasaisena johdon vaihdellessa puolin ja toisin. Pyrintö sai joukkuevirheet täyteen jo jakson puoliväliin mennessä, mutta Korihait ei kyennyt etua hyödyntämään.

Nelisen minuuttia ennen loppua eroa oli kotijoukkueen hyväksi piste, kun Korihaiden hyökkäys päättyi 24 sekunnin virheeseen ja vastahyökkäyksestä kotijoukkue iski kolmosen. Korihait otti aikalisän ja seuraavassa hyökkäyksessä tuli kolmosella jälleen pisteen päähän.

Kaksi minuuttia ennen loppua Pyrintö johti kahdella pisteellä, mutta loppuhetket se pelasi paremmin. Korihaiden ratkaisuhetkien heitot menivät ohi, Pyrintö teki pelin seitsemän pistettä putkeen ja voitti yhdeksällä pisteellä.


Korihaiden kolmoset osuivat loppuhetkille asti 50 prosenttisesti, mutta lopussa prosentti tipahti ja toisaalta Pyrintö sai omat kaukoheittonsa uomiinsa, tosin koko pelin kaukoheittotarkkuudessa se jäi selvästi Korihaiden perään.

Kakkosissa Pyrintö oli selvästi tarkempi, mutta kokonaisuutena joukkueet osuivat pelilanneheitoissa ja vapaaheitoissa yhtä hyvin. Levypalloissa kotijoukkue oli hieman parempi ja Korihaille kirjattiin menetyksiä enemmän.

Korihait avasi viisikolla Ventoniemi-Marttinen-Eerikinharju-Benson-Cook ja heidän lisäkseen peliaikaa saivat Vesa Heinonen, Valtteri Leino ja Luke Meikle.

Koko pelin istuivat penkillä Kotavuo, Haikonen, Lahdensuu ja Lehtonen, Andre Berry ei ollut 12 pöytäkirjaan merkityn joukossa.

Casey Benson teki 16 pistettä, Vesa Heinonen 17 ja Anton Cook 14. Levypalloja nappasi Benson kahdeksan, riistoja merkittiin Marttiselle kolme, menetyksiä taas Ventoniemelle neljä.

Reilu 27 minuuttia pelanneen Ventoniemen plus-miinus-tilasto näytti -19:ää eli selvästi joukkueen heikointa. 17 minuuttia pelannut Luke Meikle oli tilaston paras plus yhdeksällä.


Artikkelikuva: Casey Benson teki Tampereella liiga-avauksessa 16 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa.