Taideyhdistyksen vuosinäyttely avautui Crusellissa

Vakka-Suomen taideyhdistyksen vuosinäyttely avautui tänään Crusellissa. Esillä on maalauksia, valokuvia, tekstiilitöitä ja keramiikkaa yli 30 tekijältä, töitä on yhteensä yli 80. Näyttelyn nimenä on 2 väriä.

– Tämä vuosi yhdistyksellä on ollut toiminnan vuosi. Alkuvuodesta olimme kolme kuukautta Kalannin kirjastossa, kesällä kuukausi Uudenkaupungin kirjastossa ja syksyllä vielä kuukausi Pakkahuoneella ennen tätä, totesi yhdistyksen puheenjohtaja avajaispuheessaan.

Jorma Perhe.

Pakkahuoneen näyttely oli siitä erilainen, että siellä oli esillä vain abstrakteja töitä ja unohtaa maisemat. Tällä yhdistys halusi saada tekijät pois mukavuusalueeltaan tekemään jotain uutta ja tulos oli hieno.

– Myös yhdistyksen jäsenmäärä on kasvussa, viimeisen kuukauden aikana olemme saaneet viisi uutta jäsentä eli kaikin puolin yhdistys on virkeä ja menee eteenpäin koko ajan.


Näyttelyn on juryttänyt kulttuurikoordinaattori Petri Hatakka. Hän ei ole aikaisemmin sellaista tehnyt ja kun teoksiakin tuli lähes sata, niin homma oli hankalampi kuin hän osasi kuvitellakaan.

– Onnittelut kaikille taiteilijoilla, työt ovat todella upeita. Vaikka töiden valikoiminen oli haastava homma, se oli myös todella mielenkiintoinen. Onneksi tehtävässä sai olla melko armollinen, sillä suurin osa tarjotuista töistä mahtui mukaan.


Mukana ovat Keijo Väänänen, Mika Reinholm, Jaana Jalonen, Aki Varjo, Hilkka Knaapinen, Riitta Myllymäki, Anne Kuntsi, Kaisu Helena Sadler, Susanna Pihlaja, Yrjö Nurminen, Pirkko Koivisto, Arja Lunden, Pirjo Koskenrouta, Elisa Haapasalo, Marja-Liisa Malkaniemi, Clas-Göran Gustafsson, Ritva Louhi, Pentti Nokkala, Raija Nokkala, Tiina Kuusikoski, Juhani Harkas, Arja Siltakoski, Kati Vikatmaa, Hannele Salmela, Carolina Cederberg, Maija Salmela, Anne Itäranta, Seija Itäranta, Aimo Kalenius, Johanna Pohjola, Tiina Vehanen ja Tarja Männistö.

Näyttely on avoinna 4.-31.10.2019 tiistaista perjantaihin 10-17 ja sunnuntaisin 12-16. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.


Artikkelikuva: Crusellissa on avautunut Vakka-Suomen taideyhdistyksen vuosinäyttely.