RJK:lle maalin vierastappio

UJK:n ja RNK:n yhteinen B-tyttöjen joukkue RJK matkusti eilisen SM-sarjan kotivoiton päälle tänään Klaukkalaan. Kotijoukkue Seiskat oli päätöserässä jo kolmen maalin johdossa. RJK kiri kyllä hyvin lopussa, mutta se ei aivan riittänyt ja Seiskat voitti 6-5.

Josefina Routi avasi RJK maalitilin viidennellä minuutilla, mutta kotijoukkue tasoitti ja toisen erän ensisekunneilla meni johtoon. Sen RJK kuittasi nopeasti Aino Usvalan maalilla, mutta erän lopulla Seiskat osui kahdesti ja alkoi tehdä eroa.


Kolmannen erän alussa Josefina teki toisen maalinsa mutta erän puolivälissä Seiskat teki nopeaan tahtiin kaksi maalia ja pääsi päätöserään kolmen maalin johdossa.

Päätöserää RJK hallitsi. Josefina teki illan kolmannen maalinsa kun kymmenen minuuttia oli jäljellä. Kavennusmaali syntyi kuitenkin vasta muutama sekunti ennen pelin päätöstä. Se syntyi alivoimalla ja tekijänä oli Josefina Routi. Maalin jälkeen ei enää jäänyt aikaa tasoitusmaalin tekoon.


Maalivahtien torjunnat olivat RJK:n hyväksi 37-24 ja varsinkin kaksi viimeistä erää kotijoukkue oli alakynnessä, mutta se käytti omat maalipakkansa tehokkaammin.

Neljän maalin lisäksi Josefina merkittiin Aino Usvalan tekemään RJK:n toisen maalin syöttäjäksi eli hän oli mukana kaikissa joukkueen viidessä maalissa. Syöttöpisteen saivat lisäksi Neea Männistö ja Emma Usvala, kahteen Josefinan maalin ei syöttäjää löydetty.


RJK on neljästä pelistä voittanut kaksi ja hävinnyt kaksi. Keskiviikkona RJK pelaa Raisiossa kotiottelun FoPS:aa vastaan ja 13. päivä on vieraspeli Kangasniemellä.


Artikkelikuva: Josefina Routin (61) 4+1 ei riittänyt vaan RJK kärsi Klaukkalassa maalin tappion. Kuva RJK-EKS -ottelusta syyskuulta.