Korihaiden puolustus vuoti pahasti

Korihaiden kauden ensimmäisessä kotipelissä oli paljon positiivista, mutta tänään pelatussa toisessa kotiottelussa positiiviset asiat loistivat poissaolollaan. Korihaiden tapaan ilman voittoa ollut Kaarinan Ura hallitsi alusta lähtien ja voitti 108-89. Ero oli pahimmillaan lähellä 30 pistettä, mutta lopussa Ura peluutti junioreitaan ja Korihait pääsi hieman kirimään.

Pahiten Korihailta petti puolustus. Ura pääsi nostelemaan jatkuvasti helppoja koreja korin alta kun Korihaiden puolustus oli ties missä. Uralaiset juoksivat päästä päähän, pistivät 1-vastaan-1-tilanteissa puolustajan sivuun ja nostivat korin ja myös yksinkertaiset junnukuviot avasivat Korihaiden puolustuksen.

Ura voitti ensimmäisen jakson kymmenellä pisteellä ja vaikka Korihait toisella hieman kiri, jäi eroa puoliajalle 14 pistettä.

Tauon jälkeen Ura kasvatti eron parissa minuutissa 20 pisteeseen ja vaikka Korihait muutaman kerran sai kavennettua eron alle 20:een, ei voittajasta ollut epäselvyyttä.


Uran kakkosprosentti oli alkupelissä reilusti yli 70:n ja se osoittaa, miten helppoja koreja he pääsivät nostelemaan. Loppua kohden Ura alkoi heitellä kolmosia ja niissäkin se pääsi vapaista paikoista yrittämään ja jälki oli tuhoisaa, lähes joka toinen kolmosyritys onnistui.

Levypalloissa Korihait kyllä pärjäsi korin alla, mutta ei pisteiden teossa. Korihaiden kakkosprosentti oli huono 40 ja vaikka kolmoset osuivat nyt paremmin kuin Kobria vastaan, niin kautta linjan Korihaiden heittopaikat ja osumatarkkuus oli selvästi vieraita huonompia.

Korihait ei kyennyt luomaan hyviä paikkoja korin lähelle, varsinkaan alkupelissä ja yritti kolmosta yhtä usein kuin kakkosta, mutta kummatkaan eivät osuneet.


Korihaista Cook ja Heinonen tekivät 19 pistettä, Benson 16, Berry 11 ja Meikle 10. Yli 35 minuuttia pelannut Benson otti myös 14 levypalloa ja antoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä.

Meikle ja Berry pelasivat kumpikin vain noin 17 minuuttia, kumpikin esitti muutaman hyvän suorituksen, mutta Meikle hukkaili palloa turhan usein ja Berry on edelleen auttamattoman hidas.

Uran jenkit kunnostautuivat selvästi paremmin, 28 minuuttia pelannut Bellot-Green teki 30 pistettä, Branch 18 ja otti 12 levypalloa. Miesten indeksi oli 35:n paikkeilla. Marius van Andringa teki 14 pistettä.


Korihailla on seuraavaksi edessä kolme vierasottelua järjestyksessä Kouvola, Joensuu ja Lahti. Seuraava kotipeli on 23.10 KTP-Basketia vastaan.


Artikkelikuva: Marius van Andringa saatiin kiinni muutaman kerran, mutta kokonaisuutena Ura aikoi Korihaiden puolustuksen liian helposti.