Korihait-puolustus vuotaa edelleen pahasti

Korihaiden puolustusta ei kahdessa päivässä saatu tilkittyä. Tänään Kouvolassa kotijoukkue teki 8 minuutissa 30 pistettä ja kun Korihait kykeni samaan aikaan vain 11 pisteeseen, niin peli alkoi olla taputeltu ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Murska-alun jälkeen Korihait pääsi hieman peliin mukaan ja Kouvot voitti avauskympin lopulta 14 pisteellä.

Toinen jakso oli numerollisesti tasainen ja ero pysyi reilussa kymmenessä pisteessä. Puoliajalle lähdettiin numeroissa 57-40 eli kotijoukkueen 17 pisteen johdossa.


Korihait voitti avausjaksolla Ura-pelin tapaan levypallot, tosin niukasti, mutta vastustaja pääsi korin läheltä tekemään helppoja pisteitä onnistumisprosentin ollessa lähes 70, kun Korihaiden kakkoset onnistuivat vain 46 prosenttisesti.

Kolmoset Korihailta onnistuivat Kouvolassa hyvin, viisi osumaa 11:stä, mutta Kouvot pisti vieläkin paremmaksi, 6/12. Paremman heittotarkkuuden lisäksi Kouvot piti parempaa huolta pallosta, Korihaille merkittiin 11 menetystä, Kouvoille viisi.


Tauko ei muuttanut pelin kuvaa. Kouvot hallitsi ja kasvatti eroa. Edes jakson loppupuolella, jolloin Kouvot alkoi käyttää jo enemmän penkkimiehiä, ero ei pienentynyt, vaan kasvoi.

Jakson kolmen viimeisen minuutin aikana saanut aikaan kuin yhden vaparipisteen ja jakson loppusekunnilla kakkosen.

Kouvot voitti jakson 29-17 ja ero päätösjaksolle lähdettäessä oli 29 pistettä.

Päätösjakso mentiin tasatahtiin eron pyöriessä 30 pisteen tuntumassa ja taiston tauottua taululla komeilivat kotijoukkueen voittopisteet 108-75. Pelin kahdeksasta viimeisestä pisteentekoyrityksestään Korihait onnistui vain yhdessä.


Kouvot paranteli tilastojaan toisella jaksolla ja voitti esimerkiksi levypallot lopulta 35-29. Kakkosprosentti pysyi 70:n tuntumassa, kun se Korihaille tipahti 46:een ja myös Korihaiden kolmosprosentti putosi hyvästä 45:stä 36:een, menetyksiä Korihaille kirjattiin viisi enemmän.


Tilastojen valossa Henri Ventoniemi oli selvästi Korihaiden tehokkain, 25 minuutissa 23 pistettä ja neljä levypalloa. Casey Benson teki 14 pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä ja menetti pallon neljästi 37,5 minuutin aikana. Vesa Heinosen saalis 12 pistettä ja Andre Berryn 10 pistettä ja viisi levypalloa.

Luke Meiklen tilastorivi on vaatimaton, 24 minuuttia, kolme pistettä, kolme levypalloa, kaksi korisyöttöä ja kaksi menetystä. Anton Cook ei saa potentiaaliaan hyödynnettyä, yhdeksän pistettä, kakkoset osuivat vain 1/3 ja kolmoset 1/5. Berrynkään rivi ei herätä ihailua kymmenestä pisteestä huolimatta, 17 minuuttia, viisi levypalloa ja kolme menetystä ja virhettä.


Neljän pelin jälkeen Korihait on sarjan pohjilla nolla pisteellä ja seuraavaksi edessä on kaksi vieraspeliä lisää. 14. päivä Joensuussa odottaa Kataja ja 19 päivä Lahdessa paikallinen Basketball-seura. Pohitullissa liigaa nähdään seuraavan kerran 23.10, vastustajaksi saapuu KTP-Basket.


Artikkelikuva: Henri Ventoniemi teki Kouvolassa 23 pistettä.