Hiihtokausi starttasi luistavassa kelissä

Vahterusringin hiihtopuoli avattiin keskiviikkona ja edessä on puoli vuotta kestävä sisätalvi. Hiihtäjiä avauspäivänä oli mukavasti. Talvikauteen kuuluu myös vuosi vuodelta aktiivisempi pyöräilijäjoukko, mutta he tulevat harrastuksensa pariin sisätiloihin vasta vähän myöhemmin.

Putkessa tehtiin nyt kolmatta kertaa lumi itse ja lumetus sujui pieniä pakollisia murheita lukuun ottamatta hyvin. Ensin putken jäähdytetylle pohjalla tehtiin veden avulla jääkerros, josta sitten lumi höylättiin. Lumi onkin todella puhdasta.

Aiempina vuosina joko pidettiin lumi kesän ajan jäänä, josta se höylättiin syksyllä ennen kauden alkua lumeksi tai sitten koottiin tai tehtiin edellisenä talvena iso lumikasa, joka kesän ajaksi säilöttiin ja syksyllä rahdattiin putkeen.

Molemmissa tavoissa oli puutteensa, jään pitäminen läpi kesän maksoi ja rasitti koneistoa, toisessa vaihtoehdossa lumen saaminen ei ollut ollenkaan varmaan, lumitalvet olivat huonoja eikä aina ollut edes välttämässä tarpeeksi pitkää pakkasjaksoa, jotta lumitykeillä olisi saanut lunta tehtyä. Myös tämä vaihtoehto maksoi, koottiin sitä olemassa olevasta lumesta tai tehtiin tykeillä.


Toiminta hiihtokauden aikana noudattaa tuttuja latuja. Infopiste on avoinna arkisin 10-18 ja viikonloppuisin 10-14. Infopisteestä saa ostaa hiihtolippuja, vuokrata välineitä ja ostaa tarvikkeita, kuten voiteita, pipoja ja hiihtokäsineitä.

Infopisteen ollessa suljettuna voi kertalippuja ostaa myös Uudenkaupungin uimahallilta tai Teboililta. Omalla älykortilla pääsee putkeen joka päivä kello 6-22.

Putken puolella ei ole muutoksia täksi kaudeksi tehty, mutta sosiaalitilat on remontoitu. Varustekaapit ovat kaikki varattu, mutta putken puolella on suksien säilytyspaikkoja jonkin verran vapaana.


Kauden aikana putkessa järjestetään erikoistilaisuuksia, jotka vaikuttavat käyttöön. Niistä löytyy tietoa Vahterusringin kotisivulla eli http://www.vahterusring.fi/

Esimerkiksi lauantaina 19.10 Varsinais-Suomen hiihto järjestää putkessa piirileirin ja sen aikana ladut ovat täydessä käytössä noin aamuyhdeksästä iltapäivä viiteentoista.

Marraskuussa putken kuntopuolella järjestetään Duathlon -kuntoilutapahtuma. Siinä ensi pyöräillään, sitten juostaan ja lopuksi pyöräillään lisää. Sprintissä matkat ovat 5, 20 ja 3 kilometriä, perusmatkat ovat 10, 40 ja 5 kilometriä.

Vahterusringin oma talvikauden avaustapahtuma järjestetään myös lähiviikkoina, kunhan kausi pääsee kunnolla alkuun. Lokakuu on yleensä vielä hiljaista aikaa, sillä kuntoilumahdollisuudet ulkona ovat vielä hyvät mutta pimeän ja sateiden tultua moni kaipaa turvallisiin sisäolosuhteisiin.


Artikkelikuva: Puhtaan valkealle lumelle puristettiin keskiviikkona hiihtokauden ensimmäiset hikipisarat.