Merenpohjan musiikkikoululla konsertti tiistaina

Vakka-Suomen Musiikkiopisto on 50-vuotias. Millaista musiikin opetusta ennen sitä on ollut? Ehkäpä jääkauden jälkeen, ennen kuin maa ehti kohota riittävästi, Vakka-Suomessa toimi Merenpohjan musiikkikoulu? Ainakin siellä saattoi toimia pirteä ja nuorekas puhallinorkesteri!

Musiikkiopiston nuorimmat puhallin- ja lyömäsoittajat pääsevät lavalle tiistaina 15.10.2019, kun Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa järjestetään yhteiskonsertti.

Tänä syksynä aloittanut uusi kokoonpano, junioripuhallinorkesteri, tulee esiintymään konsertissa ensimmäistä kertaa. Nuorisopuhallinorkesteri on jo kokeneempi ja kookkaampi pumppu. Orkestereita johtavat musiikkiopiston vaskiopettajat Jarkko Kokki ja Minna Kajander.


Puhallinorkesteritoiminta on erittäin sallivaa ja kiinnostavaa kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille soittajille. Vasta aloitetun junioripuhallinorkesterin toiminnasta on kiinnostus todella herännyt.

Tällä hetkellä soittokunta konsertoi noin kymmenen hengen vahvuudella. Nuorisopuhallinorkesterin riveissä on jo nyt puolestaan yli kolme kymmentä soittajaa. Molempiin orkestereihin mahtuu vielä hyvin mukaan. Harjoitukset ovat tiistai-iltaisin.


Merenpohjan musiikkikoulu -nimikkokappale, on rantasalmelaisen kapellimestari-pedagogi Marja Ikosen käsialaa. Konsertissa molemmat orkesterit soittavat sen yhdessä. Hänen taitavan ja hauskan sävellyksen mukana soittajat ja yleisö pääsevät mukaan biologian ja musiikin oppitunneille, mutta myös välituntikahakka on tarpeen selvittää -musiikin ja mielikuvituksen avulla. Konsertissa, johon on vapaa pääsy, soitetaan tällä kertaa paljon suomalaista nuorille soittajille sävellettyä musiikkia.

Tuoreimmat kappaleet on hankittu Valtakunnallisilta Puhallinpäiviltä viime keväänä Oulusta. Ensi keväänä Valtakunnalliset Puhallinpäivät järjestetään ensimmäistä kertaa Uudessakaupungissa.


Artikkelikuva: Puhallinparvet puhkuvat ja lyömäsoittajat kumauttelevat Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa