Salibandykaukalossa alkaa kuhina

Salibandyssa osa sarjoista alkoi jo viime viikonloppuna, mutta paikallisten joukkueiden osalta kausi käynnistyy pääosin tulevana viikonloppuna. KaPan naiset pelaavat kakkosdivarissa ja tavoite on nousta ensi kaudeksi perustettavaan alueelliseen ykkösdivariin, nelosessa KaPan miehet ovat saaneet uutta virtaa Shadows-fuusion myötä ja myös keväällä neloseen nousseessa USB:ssa on nousujohteinen meininki päällä

KaPan naiset olivat viime vuonna todella lähellä nousta liiga B:hen, sillä paikka ratkesi vasta viidennessä karsintapelissä maalin erolla.

– Ensi kaudeksi sarjajärjestelmä muuttuu jälleen ja liiga A:n ja B:n alapuolelle tulee kolme alueellista ykkösdivaria. Sen paikan saavuttaminen on tavoitteena, mutta toki mennään niin pitkälle kuin on mahdollista eli vaikka liiga B:hen, sanoo KaPan puheenjohtaja Sami Virtanen.

Ykkösdivariin länsirannikolla on ensi kaudeksi neljä paikkaa, joten sen pitäisi olla suhteellisen helposti saavutettavissa, jos pelit sujuvat viime kauden malliin. Joukkue on viime kauden jälkeen kokenut pieniä muutoksia, muutama pelaaja on lopettanut ja muutama uusi tullut.

– Kauden aikana tullaan lisäksi C-junioreja ajamaan sisään joukkueeseen ja heidän saamansa peliaika riippuu, miten pelit naisten kanssa sujuvat.


KaPan naiset pelasivat jo Suomen cupia, mutta siinä tie katkesi toiselle kierroksella.

– Kakkoskierroksen viikonloppu oli hankala monien poisjääntien vuoksi, mutta cupin peleistä saimme kuitenkin hyviä harjoituspelejä.

Länsirannikon kakkosdivarin Virtanen uskoo nyt olevan kovempi kuin viime vuonna. Erityisesti TPS:n kolmosjoukkue vanhoine liigapelaajineen tulee olemaan paha.

Sarja pelataan kahden viikon välein pelattavina kahden pelin turnauksina eri puolilla aluetta. Sääntöihin on tullut sellainen muutos, että nyt 3×15 minuutin peliaika on tehollista, kun aiemmin pelattiin juoksevaa aikaa kahta viimeistä minuuttia lukuun ottamatta. Muutos tulee venyttämään pelien kestoa ja turnauksissa ottelut alkavatkin tällä kaudella 1,5 tunnin välein.

KaPan naiset aloittavat pelit sunnuntaina Taalintehtaalla, siellä tulevat vastaan turkulaiset AFC Campus ja TPS 3. Pohitullissa pelataan 3.11 ja myös 4.1.2020.


KaPan miehet ovat keväästä saakka treenanneet kovaa. Viime kauden päätteeksi nelosdivarissa pelaava SBT Shadows fuusioitui KaPan kanssa ja nyt miesten rinki on noin 40 pelaajan kokoinen. Ykkösjoukkueen lisäksi KaPan miesten kakkonen pelaa vitosdivarissa.

– Jo viime kaudella oli uudenlaista intoa ilmassa ja fuusio toi sitä lisää. Odotukset ovat korkealla, mutta jalat maassa lähdetään, sillä lähes kaikki lohkon joukkueet ovat täysin tuntemattomia Turun seudun joukkueita.

Rinki on iso ja myös pelaajien siirtyminen ykkösestä kakkoseen tai toisin päin onnistuu, mutta maksaa. Heti ensimmäisenä viikonloppuna KaPa joutuu kuitenkin muutoksia tekemään, sillä ykkösen kumpikaan maalivahti ei ole pelikunnossa.

KaPa aloittaa pelit lauantaina SB-Areenalla Turussa ja virkamiesruotsille on käyttöä, sillä vastaan tulevat PIF ja KIK eli Parainen ja Korppoo. Pohitullissa lohkon pelejä pelataan 5.1.2020.


USB pisti pari vuotta sitten miesjoukkueeseen uutta ryhtiä ja se toikin viime keväänä nousun neloseen. Kesä on treenattu muiden menojen ehdoilla, mutta salivuorojen alkamisesta on pidetty kaksi pitkää treeniä viikossa.

– Viime vuodesta kaksi pelaajaa lopetti, mutta viisi tuli tilalle. Treeneissä on lisäksi mukana viime vuotisia C-poikia, jotka pelaavat SalBan akatemiassa ja myös Vehmaan Bullsin ukilaisia kavereita on käynyt treeneissä, kertoo USB miesten joukkueenjohtaja Tomi Johtela.

Ringissä on omia pelaaja yli 20, josta saadaan täydet kolme kenttää peleihin. Mitään virallisia tavoitteita ei kaudelle ole asetettu, mutta meininki treeneissä ja harjoituspeleissä on ollut sellainen, että yhtään peliä ei lähdetä häviämään.

– Harmi, että viime keväänä myös neloseen nousseet KaPa ja Bullsin kakkonen pelaavat eri lohkossa, paikallispelit toisivat aina lisää sähköä peleihin. Kentän ulkopuolella ollaan hyviä kavereita, mutta pelissä kaveruus unohtuu ja kaverista tulee vastustaja.

USB aloittaa kauden lauantaina Taivassalossa, vastaan tulevat turkulaiset TuTo ja Wankers. Pohitullissa lohkon pelejä pelataan 15.2.2020.


KaPan miehet pelaavat länsirannikon lohkossa 9, USB lohkossa 10. Kummassakin lohkossa pelaa kymmenen joukkuetta. Lohkovoittaja nousee suoraan kolmoseen ja kakkonen pääsee karsimaan. Kukaan ei putoa suoraan, vaan kaksi viimeistä pelaavat muiden lohkojen viimeisten kanssa putoajasta.


Naisten nelosdivarissa pelaavat USB ja KaPan kakkonen aloittivat kautensa viime viikonloppuna. Keskinäisen ottelun voitti KaPa 2 niukasti numeron 1-0, toisessa pelissä KaPa hävisi Jyskeen naisille 4-1, USB puolestaan voitti SBS Wirmon ladyt selvästi 9-2 eli molemmilla on avausviikonlopun jälkeen koossa voitto ja tappio.


Vanhempia juniorijoukkueita salibandyssa on koossa vain KaPalla, jonka A-pojat pelaavat länsirannikon kakkosdivarissa. Sarjassa on kuusi joukkuetta.

Joukkueen kausi käynnistyy sunnuntaina turnauksella Jokioisilla, vastaan asettuvat FoSu Forssasta ja SBS Rupu Huittisista. Pohitullissa pelataan sarjan turnaus 23.11 ja 8.3.2020.


Artikkelikuva: KaPan naisten tavoite on nousta ensi kaudeksi perustettavaan alueelliseen ykkösdivariin.

USB lähtee nelosdivariin positiivisissa tunnelmissa voittamaan jokaista peliä.