Vinkkejä monimuotoisten perheiden kohtaamiseen

Perheiden tilanteet ovat monenlaisia ja ne näkyvät myös perheiden palveluissa eri tavoin. Joskus lapselle kerhon aikuinen voi olla ainoa, kenelle voi kertoa iloiten omasta koko perheestä.

Perheiden problematiikka avataan marraskuun alussa Crusellissa järjestettävän iltapäivän aikana. Tapahtuma kuuluu Lastensuojelun keskusliiton Perheet keskiöön -hankkeen koulutuskiertueeseen. Iltapäivän järjestelyissä on mukana MLL.


Uudessakaupungissa puhujana on valtakunnan ykkösnimi, Monimuotoisten perheiden verkoston johtava asiantuntija Anna Moring. Joskus lasta voi pelottaa puhua omasta perheestään, koska kokemus on, että aikuiset tai muut lapset tuomitsevat tai säälivät. Mitä sitten, jos lapsi kertookin, että kauan odotetusta pikkuveljestä tulikin viime yönä enkelivauva?

Koulutuksessa avataan erilaisten perheiden tilanteita ja pohditaan, kuinka toimia monenlaisten perheiden kanssa. Iltapäivän aikana keskustellaan myös siitä, miten kutsun toimintaan mukaan perheitä, jotka eivät sinne muuten löydä? Miten toivotan tervetulleeksi ne, joiden ääni ei vielä toiminnassa kuulu? Miten kohtaan perheen surun keskellä? Millä nimellä sateenkaariperheiden vanhempia kutsutaan?


6.11 Iltapäivän ohjelma:

13.00 Avaus ja tervetuloa Järjestöagentti Katja Rippstein, MLL:n Varsinais-Suomen piiri / Perheet keskiöön -hanke

13.10 -14.45 Monimuotoisten perheiden kohtaaminen – huomioita erilaisten perheiden kohtaamisesta. Miten kohtaan sateenkaariperheen tai sateenkaarevan lapsen tai nuoren, johtava asiantuntija Anna Moring, Monimuotoiset perheet -verkosto

14.45 -15.30 Uusperheet asiakastyössä, hankepäällikkö Elisa Jyllikoski, Suomen Uusperheiden Liitto ry

15.30 -15.45 Tämän opin vien mukanani –palautteen keruu ja päivän päätös.


Koulutus on osa Lastensuojelun Keskusliiton Perheet keskiöön -hankkeen koulutuskiertuetta. Saman tyyppisiä koulutuksia on syksyn aikana myös Kaarinassa ja Raisiossa.

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.