Korihait hyytyi päätösjaksolla

Korihait matkasi tänään Joensuun Katajan vieraaksi. Katajalla oli takana tiukka pelirupeama, johon sisältyi kansainvälisiäkin otteluja. Illan peli olikin melko laiskavauhtinen. Korihait pysyi tuntumassa pitkään, mutta päätösjaksolla Katajan rutiini oli liikaa ja se voitti 95-77.

Avauskymppi alkoi tasaisesti mutta jakson puolivälissä kotijoukkue repäisi eron lähelle kymmentä pistettä. Korihait heitteli huonosti ja mokaili omissa hyökkäyksissään menettäen pallo monta kertaa jo ennen heittopaikkaa.

Toisella kympillä Korihait sai heittonsa paremmin kohdalleen ja alkoi repiä eroa kiinni. Jakson puolivälissä Korihait siirtyi johtoon ja pääsi jo viisi pistettä edelle. Kataja kuitenkin heräsi ennen puoliaikaa sen verran, että se otti Korihait kiinni ja tauolle mentiin tasapisteissä.


Molemmat joukkueet olivat hieman huolimattomia pallon kanssa ja menetyksiä kirjattiin kotijoukkueelle yhdeksän ja Korihaille 11.

Kolmosissa Korihait onnistui alkupuoliskolla mainiosti, puolet 12:sta yrityksestä osui eli paljon paremmin kuin Kataja ja kakkosissakin Korihait oli tarkempi. Levypallot Kataja voitti kolmella.

Henri Ventoniemi ja Vesa Heinonen tekivät kahdeksan pistettä, Casey Benson puolustettiin kahteen pisteeseen, mutta levypalloja hän otti kuusi ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.


Kolmannen jakson alkuun Kataja repäisi pienen kirin ja sai eron viiteen pisteeseen. Loppujakso mentiinkin kori korilta, kumpikin osui hyvin ja kun puolustus ei ollut kovin intensiivistä, niin pisteitä syntyi.

Kataja voitti jakson isoin numeroin 32-26 ja johti siis kuudella ennen päätöskymppiä.

Päätösjaksolla ei edellisen jakson pistetehtailusta ollut tietoakaan, erityisesti Korihaiden hyökkäys sakkasi ja kuuden ensimmäisen minuutin aikana pistepussi karttui vain neljällä pisteellä.

Katajakaan ei mitään ihmeitä esittänyt, mutta osuma silloin tällöin kasvatti eroa ja se eteni normipelillä kohti kotivoittoa, joka tuli lopulta reilulla 18 pisteen erolla.


Pelitilanneheittoprosentit olivat hauskasti täsmälleen samat joka etäisyydeltä. Kataja voitti levypallot 34-26. Menetyksiä Korihaille kirjattiin liikaa, 19 kappaletta, tosin myös Kataja menetti pallon 15 kertaa.

Vapaaheittoviivalle Kataja pääsi peräti 31 kertaa, joista osui 27 kertaa, Korihait sai 11 vapaaheittoa, joista osui kahdeksan.

Vesa Heinonen teki 14 pistettä ja antoi lisäksi kuusi koriin johtanutta syöttöä, Andre Berry teki 13 pistettä, Miika Marttinen 12 ja Anton Cook 10. Levypalloja Benson otti seitsemän.


Artikkelikuva: Vesa Heinonen teki Joensuussa 14 pistettä ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä.