Nostalgiaa kotiseinälle

Vanhempi polvi varmaan muistaa vielä entisajan opetusvälineet, liitutaulun, karttakepin (autsh) ja erityisesti suurikokoiset opetustaulut, joita opettaja silloin tällöin kantoi luokkaan tai pisti järjestäjän kantamaan.

Taulut olivat hienoja ja niitä tuijotettiin pitkään. Tauluissa näyttäytyivät kaukomaat ja myös lähiseutu uudella tavalla ja se sai mielikuvituksen laukkaamaan. Taulujen vaikutusta eivät infoähkyn puristuksessa elävät nuoremmat polvet pysty kuvittelemaan. Kuvat tietenkin kuvasivat tekoaikansa käsitystä asioista, eri asia on, miten ”oikeita” ne olivat.

Nyt noita nostalgisia hetkiä on mahdollisuus palauttaa mieliin ja vieläpä kotioloissa.


Kaupunki on pistänyt huutokaupat.com -sivustolle myyntiin ison joukon vanhoja opetusvälineitä. Taulueriä on useita kymmeniä ja jokaisessa erässä on kymmenen taulua, mutta niiden lisäksi myydään vanhoja opetuskarttoja, puutyöpenkkejä ja useampi urkuharmonikin, kaikkiaan kohteita on lähes sata.

Myytävät tavarat löytyvät tästä.

Ne myydään eniten tarjoavalle ja useimmista on jo ainakin yksi tarjous tehty. Huutokauppa-aika päättyy ensi viikon tiistaina puolen päivän maissa, eri tuotteilla hieman eri aikaan.

Kohteiden esittely järjestetään ensi maanantaina kello 10-14, jolloin niihin voi tutustua lähemmin. Huudetut tavarat on noudettava 1.11 kello 12:een mennessä.

Myyntitekstissä muistutetaan, että kohteet ovat käytettyjä ja niissä voi olla naarmuja, murtumia, tummentumia ja painumia.

Tiedustelut pyydetään ohjaamaan Tomi Johtelalle, p. 044-3515525.