Jumbofinaali murskaavasti Lahdelle

No joo, jos Korihait maanantaina pysyi väsyneen Katajan kyydissä kolme jaksoa ja esitti välähdyksiä koripallosta, niin tänään vieraspelissä Lahdessa välähdykset olivat vähissä. Lahti lähti heti startista karkuun, johti tauolla jo 34 pisteellä ja tasaisemman toisen puolikkaan jälkeen voitti 106-73.

Avauserän puolivälissä kotijoukkue oli tehnyt jo 17 pistettä, Korihait yhden. Korihait oli jo käyttänyt yhden aikalisänkin, mutta sen aikana ei muutosta peliin saatu aikaan. Pelin voittaja oli oikeastaan tässä vaiheessa jo ratkennut.

Loppujakso ei mennyt Korihailta ihan yhtä huonosti, mutta kotijoukkue voitti avausjakson 35-19. Yksi valmentaja Jordi Justen teemoista ennen peliä oli pitää Lahden kolmen pisteet heitot kurissa, mutta se ei onnistunut, Lahti heitti kymmenen kertaa viivan takaa ja osui seitsemän kertaa.


Toinen jakso ei pelin luonnetta muuttanut. Lahti nakutteli avoimia kolmosia sisään ja avasi Korihaiden puolustuksen myös helposti ja sai nostella varmoja kakkosia.

Jos puolustus vuoti, niin ei Korihaiden hyökkäyspelikään sujunut, korin alle oli paha päästä ja kolmoset eivät osuneet, vain Valtteri Leino osui edes jotenkuten.


Lahti voitti avausjakson levypallot 25-12 ja heittotarkkuudessa oli yhtä huima ero. Lahden kolmoset osuivat 64 prosenttisesti ja kakkoset 63 prosenttisesti, Korihaiden vastaavat prosentit olivat 26 ja 40.

Korihaille vihellettiin avauspuolikkaalla seitsemän virhettä. Usein virheitä tulee paljon, kun puolustuksessa ollaan myöhässä, mutta nyt Korihait oli usein niin paljon myöhässä, että ei ehtinyt edes rikkomaan.

Vajaa 10 minuuttia pelannut Valtteri Leino teki kolmella kolmosella yhdeksän pistettä, Andre Berry seitsemän, Berrylle myös neljä levypalloa. Elias Eerikinharju antoi kolme koriin johtanutta syöttöä.


Kolmas jakso oli ymmärrettävistä syistä pelin ratkettua jo tasaisempi. Lahden puolustus alkoi hieman löysäillä ja Korihait sai muutaman helpon korin. Lahti voitti jakson kahdella pisteellä ja eroa ennen viimeistä kymmentä minuuttia oli 36 pistettä.

Päätösjakson Korihait voitti kolmella pisteellä. Pahimmillaan ero kävi jo 40:ssä pisteessä, mutta lopussa Korihait hieman kykeni kirimään.


Toinen puolikas tasasi tilastoja, mutta heittotarkkuudessa Lahti pysyi selvästi edellä. Levypallot ja menetykset menivät lopulta suunnilleen tasan. Korihait pääsi jopa heittämään pelitilanteessa viisi kertaa Lahtea enemmän mutta tarkkuudessa ja erityisesti heittopaikan laadussa oli selvä ero kotijoukkueen hyväksi.

Andre Berry pelasi jo 18 minuuttia ja oli pisteiden valossa tehokkain, 13 pistettä, Luke Meikle teki 12, Henri Ventoniemi 11 ja Casey Benson kymmenen pistettä. Ventoniemelle seitsemän levypalloa, Bensonille kuusi, Miika Marttiselle ja Elias Eerikinharjulle neljä koriin johtanutta syöttöä.

Yhteenvetona voisi todeta, että ei hyvältä näytä, kun häviää murskaavasti sarjan toiseksi viimeiselle.


Kolmen vieraspelin jälkeen Korihait saa seuraavan pelin pelata Pohitullissa. Päivä on ensi viikon keskiviikko 23.10 ja vastustaja KTP-Basket. Ottelu alkaa normaaliin viikkopelin tapaan 18:30.


Artikkelikuva: Pikkuhiljaa parantava Andre Berry teki 13 pistettä, mutta matkaa odotetulle tasolle on vielä.