Viimeiset viisi minuuttia toivat voiton RJK:lle

Ringette on maalintekopeli. Onneksi RJK:n tytöt huomasivat tänään Raisiossa pelin lopulla, että laukaukset eivät riitä, vaan lopputulokseen lasketaan vain ne rinkulat, jotka löydetään maalin sisältä. Viimeisillä minuuteilla niitäkin alkoi löytyä ja RJK kukisti Ilveksen lopulta 7-4.

RJK aloitti maalinteon, mutta Ilves tasoitti vielä avauserässä ja toisessa teki kaksi maalia. Pelin puolivälissä maalivahtien torjunnat olivat RJK:n painostusta osoittaen 41-9, mutta maalit Ilvekselle 3-1.


Kolmannessa erässä peli alkoi kääntyä RJK:lle. Kavennus syntyi heti erän alussa ja tasoitus erän puolivälissä. Kolmannen erän torjunnat RJK:lle 18-4, mutta ennen päätösvarttia oltiin edelleen sarjapisteet jakamassa.

Eikä neljäs eräkään näyttänyt tuovan ratkaisua vaan tasatilanteessa edettiin loppuminuuteille asti. Ratkaisuksi muodostui lopulta Ilveksen ajassa 54:50 saama kaksoisjäähy. RJK teki puolen minuutin kuluttua johtomaalin, osui minuuttia myöhemmin yhden pelaajan ylivoimalla ja puolisen minuuttia siitä pisti tasakentällisin rinkulan maaliin vielä kerran.

Sen Ilves onnistui kuittaamaan nopeasti, mutta lopullinen ratkaisu syntyi kaksi minuuttia ennen loppua RJK:n seitsemännen maalin muodossa. RJK teki siis vajaassa kolmessa minuutissa neljä maalia, kun alkupelin 55 minuutissa oli syntynyt kolme.

Laukauksia RJK todella pelissä sai aikaan, torjuntoja Ilveksen maalivahdille merkittiin lopulta 79 kappaletta, kun RJK:n maalivahdille laskettiin vain 17 torjuntaa.


RJK:n pisteistä Neea Männistö teki 2+2, Emmi Metsä-Tokila 2+0, Josefina Routi 1+1, Emilia Jokila ja Helmi Silokivi 1+0 sekä Enni Ojala ja Aino Usvala 0+1.

Voitto teki hyvää varsinaisen SM-sarjan paikan kannalta. Ilves oli ennen peliä tasapisteissä ja UJK hyppäsi monta pykälää ylös taulukossa. Sarja on kaikki pelinsä voittaneen Helsingin jälkeen todella tasainen ja piste-erot SM-viivan tuntumassa pienet.

RJK pelaa seuraavan pelin Uudessakaupungissa 2.11, vastaan tulee vain yhden voiton saavuttanut Blue Rings. 8.11 on edessä yhteisjoukkueiden aluederby Laitilassa Jyskeen ja Lukon yhteisjoukkuetta vastaan. RJK:han on UJK:n ja Raision RNK:n yhteisjoukkue.


Artikkelikuva: Neea Männistö (88) teki tänään 2+2 ja Emilia Jokila (27) 1+0 RJK:n kukistaessa Ilveksen. Kuva RJK-EKS-ottelusta.