Kaupunki purkaa viisi vuokrarivitaloa

Kaupunginhallitus antoi maanantain kokouksessaan Kiinteistö Oy Uudenkaupungin Vuokratalot Oy:n hallitukselle luvan purkaa Hitsaajakuja 5:ssä, vanhan uimahallin ja Lännentien takana sijaitsevat viisi vuokrarivitaloa. Ko. kiinteistöyhtiö on kokonaan kaupungin omistama.

Talot rakennettiin vuosina 1974-1975 alun perin autotehtaan vastaanottoasunnoiksi. Viidessä talossa on yhteensä 20 ns. perheasuntoa eli 70 neliön 3 huonetta ja keittiön sisältäviä asuntoja.

Rakennuksia peruskorjattiin ensimmäisen kerran 1980-luvulla ja uudelleen 1996. Muutama vuosi sitten asunnoissa alkoi ilmetä sisäilmaongelmia ja viime vuonna ne edelleen lisääntyivät. Tällä hetkellä asunnoista on seitsemän tyhjänä.


Teetettyjen tutkimusten mukaan rakennukset voitaisiin korjata, mutta se olisi kallista ja silti jäljelle jäisi rakenteellisia ongelmia. Esimerkiksi talojen lattiapinnat ovat lähes maan tasossa, jotkut jopa alempana.

Vuokrasopimusten irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Talojen nykyiset asukkailla tulee olemaan ”etuajo-oikeus” kaupungin vuokra-asuntoihin, koska heiltä on menossa asunto alta.

Kaupungin vuokra-asuntotilanne on edelleen pienempien asuntojen suhteen kireä, mutta isompiin perheasuntoihin jono ei ole kovin pitkä ja niitä vapautuu säännöllisesti.


Alueen naapuriin hyväksyttiin tänä vuonna uusi kaava, joka mahdollistaa vanhan uimahallin ja Lännentien asuntolarakennuksen purkamisen ja kolmen uuden asuinkerrostalon rakentamisen alueelle.

Rivitaloilta vapautuva alue voidaan kaavoittaa esimerkiksi kerrostalorakentamiseen, mutta kaavoitus toteutetaan aikanaan eikä hallituksen päätökseen sisälly muuta kuin purkulupa.


Artikkelikuva: Kaupunginhallitus antoi maanantaina kiinteistöyhtiölle luvan purkaa Hitsaajakujan viisi rivitaloa.