Lasten kuu – marraskuu on täynnä toimintaa

Lasten kuu – marraskuu tarjoaa jälleen runsaasti tekemistä koko perheelle ja monipuolisesta ohjelmasta löytyy tarjontaa lähes kuukauden jokaiselle päivälle.


Kuukauden avauksena toimii kolmatta kertaa vietettävä Hehku-karnevaali, joka tuo valoa ja riemua keskelle pimeintä syksyä. Luvassa on mm. musiikkiesityksiä, poniratsastusta, pop up-kahvilan herkkuja ja monenlaista mukavaa tekemistä.

Lapsille on kirjastossa hauskaa ja sopivasti jännittävää omaa ohjelmaa. Karnevaali järjestetään Rauhanpuistossa perjantaina 1.11. klo 16.30-19.00.

Samana iltana nuorisotalo Vantissa ja Kalannin nuokkarilla on avoimet ovet klo 17-22. Illan ohjelmassa on rentoa yhdessäoloa ja puuhastelua.


Sunnuntaina 3.11. kuullaan Crusellissa Muumiperheen lauluretki-konsertti. Muumipeikko, Muumimamma, Muumipappa ja muut Muumilaakson hahmot seikkailevat Tove Janssonin tutussa hengessä.

Konsertin solisteina toimii musiikin rautainen ammattilaiskolmikko: Eija Ahvo, Soili Perkiö ja Markus Bäckman. Lippuja konserttiin voi ostaa ennakkoon palvelupiste Passarista ja lippu.fi-verkkokaupasta.


Maestro ja Fiktio keskiajalla – teatteriseikkailu kiertää marraskuun aikana kaupungin koulut ja päiväkotiryhmät. Hauska teatteriseikkailu esittelee lapsille harvinaisia keskiaikaisia soittimia ja kertoo tuon ajan elämästä Suomessa. Seikowin salissa on kaikille avoimet esitykset keskiviikkona 27.11. klo 8.30, 9.15 ja 10.00.

Taikuri Timo Tiikkasen hauska taikashow vierailee Seikowissa maanantaina 11.11. klo 8.30 ja 9.30. Esitys on suunnattu alle kouluikäisille lapsille.

Kotihoidossa olevat lapset ovat tervetulleita kaikkiin Seikowin esityksiin.


Marraskuun aikana ohjelmaa on myös Vakka-Suomen musiikkiopistossa, jossa kuullaan mm. tiistain soivat satuhetket 5.- ja 12.11. klo 18.

Kirjastossa on kuukauden aikana vauvaloruilua ja satutunnit ja Kalannin kirjastossa tarinatuokio keskiviikkona 20.11.

Nukketeatteri Piironginlaatikko juhlii 35-vuotisjuhlaansa juhlanäyttelyssä Runonkulman galleriassa 14.11. alkaen ja Hakametsässä päästään heijastinseikkailulle maanantaina 18.11. klo 17.30.


Lasten omaa pikkujoulujuhlaa vietetään torilla perjantaina 22.11. klo 9.30 alkaen ja koko kaupungin joulunavausta sunnuntaina 24.11. klo 11-17.

Samana viikonloppuna on uimahallissa suosittu Wibit-vesipuuharata.

Tatu ja Patu vierailevat Crusellissa keskiviikkona 27.11. ja VPK:n soittokunta on viihteellisissä merkeissä samassa salissa seuraavana päivänä klo 18.30.


Kulttuurikuukauden esite jaetaan kouluihin ja päiväkoteihin ja se on saatavilla myös kirjastosta, Passarista sekä uimahallista.

Koko monipuoliseen ohjelmaan pääsee tutustumaan myös kauoungin tapahtumakalenterissa eli täällä.

Artikkelikuva: Soili Perkiö (vas.), Eija Ahvo ja Markus Bäckman johdattavat lapset lauluretkelle Muumiperheen kanssa.