Anne Kuntsin valokuvia kirjastossa

Kirjaston näyttelytila Kirjavassa on marraskuun ajan esillä Anne Kuntsin valokuvia. Hän kertoo Unohdetut-nimisestä näyttelystä itse seuraavasti:


Kuvat ovat otettu Rooman lähiön ”Parco delle Tre Fontane” puistossa (Viale Aldo Ballarin tie menee vieressä) vuonna 2015. Valokuvat ovat teetetty 2018 ja isot kuvat 2016.

Kuvaan intuitiivisesti ja koen, että luonto heijastaa aina jotain meistä itsestämme kunhan pidämme mielemme avoimena.

Kevät Roomassa; Poppelipuut, puistonpenkit ja puisto tekivät unohtumattoman vaikutuksen minuun.


Poppelipuut olivat laskeneet höytyvänsä puiston ylle, tehden siitä melkeinpä maagisen satumaan. Puisto itsessään oli hoitamaton, heinikko kasvoi korkeana ja penkitkin olivat lahonneet käyttökelvottomiksi. Tästä syntyi tietynlainen kauneus näistä unohdetuista penkeistä.

Kauneus on katsojan silmissä sanotaan. Ja minun silmääni tämä puisto kosketti, samoin se kosketti itseäni syvältä. Ja tuntui, että pääsin aivan toisenlaiseen Roomaan mitä olin koskaan kuvitellutkaan. Kulahtaneet ja rikkinäiset penkit herättivät kysymyksiä; Sisimmässäni liikahti; Olenko minä unohtanut itsestäni jotakin? miksi ne ovat rikki? miksi ne ovat unohdettu? eikö kukaan ehdi enää käymään puistossa? Onko ihmisten henkinen hyvinvointi unohdettu? Unohdammeko kaiken vanhan ja arvokkaan kertakäyttökulttuurin alta?

Näillä kuvilla haluan tuoda kauneutta ja myös herätellä ihmisissä kysymyksiä mitä he omassa elämässä ovat unohtaneet? Pienet ihmeet? Hämmästelyt? Riemuitseminen? Tai onko jotain paljon suurempaa päässyt unohtumaan- itsesi, taikka sisäinen lapsesi?


Taiteen tekeminen on minulle meditaationi, iloni, intohimoni, kommunikaatioväyläni ja elämäni sekä henkinen kuin fyysinen työni. Rakastan värejä & struktuuria. Muoti ja maskeerausalalla värit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Maalaan hyvin intuitiivisesti samoin myös kuvaan. Olen Galleria & taidelainaamo Horisontin ja V-S Taiteilijaseuran jäsen. Toimin myös Vedic Art opettajana.


Kirjastossa on paraikaa esillä myös toinen valokuvanäyttely, T.J. Fowlerin Visions of Horror and Fantasy, ukinytin juttu siitä löytyy tästä.

Näyttelyssä on valokuvien lisäksi myös yksi aito ”unohdettu” penkki.