RJK oli päästää voiton käsistään

RJK:lla oli päivän peli Blue Ringsiä vastaan täysin hallinnassa, kun tilanne kolmannessa erässä oli 6-2. Erän lopulla vieraat pääsivät kantaan, osin RJK:n jäähyjen vuoksi ja päätöserässä jo maalin päähän, lopussa RJK kykeni varmistamaan voiton numeroin 8-6.

Avauserän RJK voitti selvästi 3-0. Liike oli hyvää ja maalin edessä oltiin tarkkana, mutta vieraillakin oli painostuskautensa. Toinen erä oli selvemmin RJK:n hallintaa, mutta maaleja syntyi vain yksi. RJK johti tauolla kuitenkin selvästi 4-0.


Blue Rings sai tauolla hengen päälle ja kavennuksen kolmannen erän alkuun. Sen RJK kuitenkin kuittasi kahdella maalilla ja peli oli 6-1 kun kolmatta erää oli jäljellä enää kuutisen minuuttia, mutta sen jälkeen taisi hiipiä hyvän olon tunne puseroon.

Blue Rings kavensi ensin tasakentällisin ja onnistui vielä kaksi kertaa ylivoimalla, jälkimmäinen syntyi vain seitsemän sekuntia ennen erän loppua. Tilinne päätöserään lähdettäessä oli siis 6-4.

Päätöserässä RJK pääsi pyörittämään kahden pelaajan ylivoimalla ja onnistuikin. Vieraat eivät kuitenkaan luovuttaneet vaan iskivät kaksi maalia helpohkosti ja olivat enää maalin päässä.

RJK kuitenkin järjesti vielä yhden maalin ja selvitti loppuminuutit rauhassa ja nappasi tärkeät pisteet.


RJK oli kyllä pelissä selvästi hallitsevampi osapuoli ja kykeni hyvällä luistelulla ajoittain vaikeuttamaan vieraiden hyökkäyksiin lähtöä huomattavasti.

Muutama turha jäähy ja ehkä myös muutama vieraiden veto luiskahti turhan helposti RJK:n maaliin ja selvästi pelistä tulikin äkkiä jännittävä.

RJK:n maalivahdille merkittiin pelissä 25 torjuntaan, Blue Ringsin maalivahdille 51.

UJK:n tytöt pistivät kotihallissaan hyrskyn myrskyn. Josefina Routi teki neljä maalia pelin alkuvaiheissa, Helmi Silokivi merkkautti 3+1 ja oli mukana RJK:n kolmessa viimeisessä maalissa, Emmi Metsä-Tokila intoutui päätöserän ratkaisuhetkillä tekemään 1+1 ja Pihla Suominen keräsi neljä syöttöpistettä.


Voitto piti RJK:n hyvissä asemissa ajatellen varsinaiseen SM-sarjaan pääsyä. Marraskuun 8. päivä RJK pelaa Laitilassa Jyske-Lukko-joukkuetta vastaan, joka on myös menossa varsinaiseen SM-sarjaan.

Sen jälkeen RJK pelaa 10.11 vieraspelin Naantalissa ja Uudessakaupungissa 16.11 vastaan asettuu Lahti. Alkusarjan kaksi viimeistä peliä ovat vieraspeli Helsingissä ja Raisiossa pelattava kotipeli Haukkoja vastaan.


Artikkelikuva: Josefina Routi teki neljä maalia, mutta ei ihan joka paikasta sentään onnistunut, tämä veto pysähtyi maalivahdin suojuksiin.