Vilpas jatkoi Korihaiden tappioputkea

Korihaiden päivän vieraspeli Salossa muistutti jonkin verran muutaman viikon takaista Kataja-vierailua. Kotijoukkue oli hieman väsynyt peliruuhkasta ja taisi hieman tulla peliin takki auki. Kun Vilpas vielä heti alussa nappasi kymmenen pisteen johdon, niin sen jälkeen peli olikin melko hidastempoista. Vilpas teki sen mitä pisteisiin tarvittiin ja voitti 92-77.

Korihaiden ensimmäinen jakso oli varsin mielenkiintoinen pisteiden osalta. Kahden pisteen yrityksistä osui yksi kahdeksasta, mutta kolmosyrityksistä viisi yhdeksästä. Vapaaheittoja ei Korihait saanut.

Vilpas pelasi normaalimmin eli kakkoset osuivat kolmosia paremmin ja kokonaistulos oli kymmenen enemmän kuin Korihaiden

Toinen jakso oli tasaisempi, Korihait alkoi osua lähempää, mutta kolmoset taas osuivat huonommin. Korihait voitti jakson kuitenkin kahdella ja tauolla eroa oli kahdeksan Vilppaan eduksi.

Menetyksiä molemmille kirjattiin pelin alkupuoliskolla vain kolme ja se kuvaa ehkä parhaiten pelin leppoisuutta eli ihan viimeistä ruuvia ei ainakaan Vilpas ollut löytänyt koneeseen.

Levypallot Vilpas voitti yhdeksällä.


Kolmannen jakson alkupuoli pelattiin tasaisesti kotijoukkueen kymmenen tai vähän alle pisteen johdossa, mutta jakson loppua kohden Vilpas alkoi karata ja venytti johdon ennen päätösjaksoa 14 pisteeseen.

Päätösjaksolla leppoisaa menoa jatkettiin, Korihait ei vakavaa kiriä saanut aikaan. Vilpas voitti jakson pisteellä ja Korihait jatkaa sarjassa voitoitta, kun ensimmäistä kierrosta on yksi peli jäljellä.


Vilpas voitti levypallot seitsemällä ja heitti tarkemmin. Korihaiden kolmosprosentti tipahti avauskympin 55:stä 29:ään eli kahdeksan osumaa 27:stä, osumista avauskympillä tuli jo viisi.

Menetyksiä Korihaille tuli lopulta kymmenen, joka on huomattavasti vähemmän kuin edellisissä peleissä. Ehkä suurin syy vähentyneisiin menetyksiin oli kuitenkin Vilppaan laiska puolustus.

Vilppaan riistoja Korihaiden menetyksistä oli vain neljä eli loput kuusi olivat huonoja syöttöjä tai pallo karkaili käsistä ihan itse ulos rajoista.

Casey Benson teki 17 pistettä ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä, Henri Ventoniemi ja Miika Marttinen tekivät 14 pistettä ja Trey Zeigler 13, hän otti myös kahdeksan levypalloa, Ventoniemi kuusi.

Jalen Henry pelasi ensimmäisen pelinsä Korihaissa. Hän pelasi aktiivisesti, mutta tehottomasti, yhdestätoista kakkosyrityksestä osui kaksi ja kaikki neljä kolmosta menivät ohi, levypalloja jäi käsiin sentään seitsemän.


Artikkelikuva: Casey Benson teki 17 pistettä ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä.