Rotarit lahjoittivat Pumptrack-rataan lisää pituutta

Suosituksi liikuntapaikaksi osoittautunut pumptrack-rata on saanut lisää töyssyjä ja pituutta. Paikallinen rotaryklubin lahjoituksen avulla rata piteni reilusti ja se sai myös kaksi ”liittymää.”

Viime vuonna Uudenkaupungin Rotary-klubin teemana olivat ikäihmiset ja silloin klubi hankki Kuunariin crosstrainer-kuntolaitteen.

Lisätöyssyjen ja pituuden lisäksi rata sai kaksi liittymää, joiden kautta radalle on helppo rullata.

Tänä vuonna klubi päätti suuntautua nuorten toiminnan tukemiseen. Alkuperäinen ajatus oli skeittirampin hankkiminen, mutta neuvotteluissa nuoriso- ja liikuntapalvelujen kanssa todettiin paremmaksi vaihtoehdoksi lisäosien hankkiminen kaupungin pumptrack-rataan.

Klubin lisäksi hankintaa avusti toistakymmentä yrityskummia ja myös kaupunki maksoi lisäosista osan.

Enää tänä vuonna ei pidennetystä radasta ehdi nauttia, sillä se siirretään tiistaina talviteloille odottamaan uutta kautta.


Rata on ollut kovassa käytössä, mutta pysynyt siitä huolimatta hyvässä kunnossa eikä siihen ole kohdistunut ilkivaltaakaan, joka monia yleisellä paikalla olevia rakennelmia tahtoo vaivata.

Keväällä rata kootaan jälleen käyttöön todennäköisesti huhtikuussa. Rata kiertää tulevanakin kesänä torin lisäksi Lokalahdella, Kalannissa ja Pyhämaassa.

Mitään etukäteen lukkoon lyötyä aikataulua ei tehdä, vaan siirto tapahtuu tilanteen mukaan. Ajan tasalla olevaa tietoa radan paikasta löytyy liikunta- ja nuorisopalvelujen some-kanavista ja myös kaupunkisuunnittelu raportoi radan siirtymisistä.


Artikkelikuva: Lahjoituksen ottivat Kalannissa tiistaina kaupungin puolesta vastaan Juha Hukka (vas.) ja Heidi Vuori, lahjoittajaa edusti Ari Nivola.