Korihait 2 jatkaa tappioitta

Korihait 2 selvitti kauden kolmannenkin sarjapelinsä voitokkaasti. Tiistai-illan koitoksessa Pohitullissa vierasjoukkue Lieto-Koris pisti kuitenkin kotijoukkueen ahtaalle johtaen alkupelissä yli kymmenellä pisteellä. Kolmannella kympillä Korihait käänsi pelin itselleen ja voitti 105-84.

Korihait aloitti hyvin ja puhkoi vieraiden puolustuksen alussa helposti. Lähes kymmenen pisteen johto alkoi kuitenkin huveta vieraiden aikalisän jälkeen ja lopulta Lieto-Koris voitti ensimmäisen kympin kolmella pisteellä.

Korihait ei alussa ollut ihan tosissaan liikkeellä ja vieraat kykenivät hyödyntämään jokaisen puolustusvirheen. Korihaiden kaukoheitotkaan eivät tahtoneet alussa upota.

Vieraiden rynnistys jatkoi toisella kympillä. Sen kaukoheitot osuivat jakson alussa masentavan hyvin ja kun annettiin vapaita heittopaikkoja, niin mikäs oli heitellessä. Vieraat johtivat jakson puolivälissä pahimmillaan 12 pisteellä.

Jakson lopulla Korihait kiri kuitenkin eron enää kolmeen pisteeseen. Vieraiden heitto alkoi yskiä ja Korihaiden puolustukseen alkoi löytyä tarpeellista intensiteettiä. Myös hyökkäyspäässä mentiin rohkeasti korille ja saatiin koreja tai ainakin vapaaheittoja.


Kolmannella jaksolla Korihait jatkoi nousuaan ja vieraat alkoivat tappioasemassa hätäillä. Korihait oli myös oppinut vieraiden hyökkäyskuviot ja helppoja syötönkatkoja ja riistoja saatiin tehtyä.

Lieto hyödynsi edelleen Korihaiden puolustuspään nukahdukset, mutta niitä ei tullut läheskään yhtä paljon kuin alkupelissä.

Korihait voittikin jakson 27-9 ja johti 15 pisteellä ennen päätösjaksoa.

Päätöskympillä Korihait kasvatti eron jo reilusti yli 20 pisteeseen, kunnes lopussa alkupelin löysäily palasi ja Lieto pääsi hieman kaventamaan, mutta ei missään vaiheessa vaarallisen lähelle.


Ottelun tilastot olivat hyvin tasaiset sekä heittoprosenttien että levypallojen osalta. Ainoa ja samalla myös ratkaiseva ero oli menetyksissä, joita vieraille kirjattiin yli 20, kotijoukkueella alle kymmenen.

Korihaiden tehokkain oli Tommi Lehtonen, joka teki 28 pistettä, Tommin kolmoset osuivat hyvin, 12 yrityksestä kuusi koriin. Mikko Jalonen teki 25 pistettä, Jaakko Lahti 17, Marko Vehniäinen 16, Heikki Saaristo 13, Martti Luotonen viisi ja Lauri Kutila yhden. Levypalloja Mikko Jalonen ja Marko Vehniäinen ottivat kumpikin kahdeksan, Mikolle myös yhdeksän koriin johtanutta syöttöä, Jaakko Lahdelle seitsemän.


Korihaiden lisäksi sarjassa ovat tappioitta vielä Naantalin NaKo ja Porin BC Sisu. Korihailla on nyt pieni huilitauko ennen viikon kovaa rutistusta. 19.11 Pohitulliin saapuu HBC Currentus Turusta, sitten 24.11 Korihait tekee ensimmäisen vieraspelimatkan, se suuntautuu Vaasaan ja 25.11 saapuu puhtaan pelin joukkue NaKo Pohitulliin.

Joulukuussa Korihait pelaa vielä vieraspelit BC Sisua ja HBC Emeritusta vastaan.


Artikkelikuva: Korihait 2 voitti tiistai-iltana alkuvaikeuksien jälkeen Lieto-Koriksen