Eemeli Salin ja Sofia Leino maajoukkueissa

Uudessakaupungissa salibandyn alkeet oppineet Eemeli Salin ja Sofia Leino on valittu maajoukkueisin seuraaviin turnauksiin.

Naisilla tulossa ovat MM-kisat joulukuun 7.-15. päivä Sveitsissä. Suomen pelit alkavat alkulohkossa 7. päivä kello 13 Puolaa vastaan, sen jälkeen Suomi pelaa isäntämaa Sveitsiä vastaan ja maanantaina 9.12 Saksaa vastaan. Jatkopelit riippuvat alkusarjan menestyksestä.

Hyökkääjänä pelaava Sofia on pelannut ennen MM-turnausta 12 peliä maajoukkueessa, joissa tehnyt seitsemän maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Sofia on ainoa TPS:n pelaaja maajoukkueessa. Sofia pelasi KaPan junioreissa useita vuosia ennen kuin lähti Turkuun.

Liigassa pelaavan TPS:n alkukausi ei ole sujunut kovinkaan hyvin, se on kahdeksasta pelistä voittanut vain yhden suoraan ja yhden jatkoajalla. Sofia on pelannut kuusi peliä, joissa tehnyt neljä maalia.


Miesten maajoukkue pelaa tulevana viikonloppuna EFT-turnauksessa, pelit pelataan Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vantaalla. Mukana on ”tietenkin” USB:n kasvatti Eemeli Salin.

Eemelillä maajoukkuepelejä on koossa jo 74 ja niissä kovat tehot, 38 maalia ja 46 maalisyöttöä. Eemeli on ollut mukana myös kaksissa edellisissä MM-kisoissa voittamassa Suomelle kultaa.

Eemeli pelasi USB-vuosien jälkeen vuoden Porissa ja sen jälkeen Tampereella jo pitkään, viimeiset vuodet moninkertaisessa Suomen mestarijoukkueessa Classicissa.

Tälläkin hetkellä Classic johtaa SM-liigaa puhtaalla pelillä, yhdeksän peliä ja yhdeksän voittoa. Eemeli on sarjan pistepörssissä viidentenä 14 maalilla ja 12 maalisyötöllä.


Artikkelikuvassa Sofia Leino B-tyttönä KaPan paidassa vuonna 2014 Kooveetä vastaan taistelemassa SM-finaalipaikassa.

Eemeli Salin pelasi kolmisen vuotta sitten Classicin paidassa Rauman SalBaa vastaan SalBan kotiottelussa Pohitullissa.