Perjantain ePeliturnaus täyttyi hetkessä

Tulevana perjantaina kaupungin järjestämä CS:Go -peliturnauksen osanottajamäärä täyttyi nopeasti. Turnaukseen voitiin ottaa 50 pelaajaa eli kymmenen viisihenkistä joukkuetta ja se tuli täyteen parissa päivässä ja kyselyjä on senkin jälkeen tullut paljon.

Tapahtuma käynnistyy perjantaina kello 16 ja alkusarjat alkavat heti kun joukkueet ovat asettuneet paikoilleen ja tarpeellinen tekniikka viritetty. Alkusarjoista parhaat etenevät semifinaaliin ja siitä finaaliin ja finaali päättynee puolen yön maissa.

Osanotto on ilmainen ja voittajajoukkueelle on tarjolla Uudenkaupungin yrittäjien 500 euron palkinto, lisäksi jokainen osanottaja saa tapahtuman T-paidan ja kisan ajaksi pelaajille on myös tarjolla pientä sapuskaa ja juotavaa.


– Peliareena rakennetaan tänne SiHy-hankkeen demotilaan. Pelaajat tuovat oman koneen, näytön näppäimistön ja hiiren, mutta tarvittava verkko rakennetaan mm. hyödyntämällä lukion ylioppilaskirjoituksia varten hankkimaan tekniikkaa, kertoo tapahtuman järjestelyissä kaupungin tietohallinnon puolesta mukana oleva Janne Kari.

Varsinaisten pelivälineiden lisäksi pelaajilla on yleensä kuuloke-mikrofoni-viritys, jonka avulle he voivat olla yhteydessä oman tiiminsä jäseniin ja lähettää toiselleen vinkkejä ja ohjeita.

Kuulokkeet ovat tarpeen, vaikka joukkue istuukin vierekkäin, sillä pelien aikaan meteli on sen verran kova, että suora kontakti ei välttämättä onnistu.


Tietohallinnon lisäksi järjestelyissä ovat mukana myös kaupungin nuorisotoimi, elinkeinotoimi, matkailutoimi ja kirjasto.

– Turnaus on varsin edullisesti järjestetty, sillä mitään kalustoa ei tarvinnut hankkia ja tilan valmistelu asennuksineen ja järjestelyineen onnistuu parissa päivässä.

Kisasta pudonneille joukkueille on tiloissa mm. kirjaston järjestämää toimintaa, oma konsolipelisali ja dj soittelee tapahtumaan sopivaa musiikkia, ei mattia eikä teppoa.

Tapahtumaa tulee selostamaan ja tuomaroimaan Tomi ”Tombha” Rinne, joka tekee alan selostushommia myös valtakunnan kanavilla. Paikalle on tulossa myös Skrolli-lehden toimittaja tekemään juttua tapahtumasta. Kaupunki saakin tapahtuman ansiosta hyvin julkisuutta määrätyissä piireissä.

Koko tapahtuma striimataan kaupungin nettisivuille, jossa sitä voi seurata. ”Ohjelmassa” näytetään välillä yleiskuvia tapahtumista ja välillä seurataan peliä, jolloin selostus on kuultavissa.

– Yleisöä ei tiloihin valitettavasti mahdu, joukkueiden lisäksi paikan päälle pääsevät vain huoltajat.


Nuorisotoimen Katriina Rauman on erittäin tyytyväinen osanottajamäärään, sillä se on aina ennen jokaista tapahtumaa pieni jännityksen aihe.

– Pääosa osanottajista on Uudestakaupungista, sen lisäksi on pelaajia lähiseudulta ja joku Turun seudulta asti. Kyselyitä tuli sen verran, että pelaajia olisi varmasti saatu tuplasti, mutta näihin tiloihin ei 50:tä enempää mahdu.

Osa ilmoittautui täydellä viiden hengen joukkueilla, erikseen ilmoittautuneista koottiin joukkueet ja heille ilmoitettiin muut joukkueen jäsenet, jotta joukkue saisi harjoitella yhdessä etukäteen.

Kaupunki on jo varautunut järjestämään vastaavan turnauksen keväällä isommissa tiloissa, jonne myös yleisö voisi tulla seuraamaan pelejä. Lopullinen päätös tehdään lauantain kokemusten perusteella.

Juttua korjattu kello 16:05, pelipäivä on perjantai eikä lauantai.


Artikkelikuva: Turnauspaikkaa järjesteltiin torstaina kuntoon tällä porukalla.

Turnaus järjestetään SiHy-hankkeen demotilassa Pohjoistullikadulla.