Peliturnauksen voitto jäi Uuteenkaupunkiin

Perjantai-iltana SiHyn demotilassa pelattu peliturnaus oli erittäin onnistunut tapahtuma. Pieniä teknisiä alkuvaikeuksia lukuun ottamatta kaikki sujui hienosti ja myös kilpailullinen menestys oli kohdallaan, sillä finaalissa olivat vastakkain kaksi uusikaupunkilaisista nuorista koostuvaa joukkuetta.

Kisaan otettiin mukaan 50 pelaajaa eli kymmenen viisimiehistä joukkuetta. Kaikki ilmoittautuneet saapuivat hyvissä ajoin paikalle virittelemään koneitaan ja varsinaisia taistoja päästiin aloittamaan iltakahdeksan maissa.


Pelien väliajoilla kaupunki tarjosi pelaajilla välipalaa ja pudonneille joukkueilla oli tarjolla muutakin ohjelmaa. Osa pudonneista pelaajista jäikin seuraamaan turnausta loppuun asti.

Paikalla oli selostajan ja tuomarin ominaisuudessa Tomi ”Tombha” Rinne, joka selostaa peliturnauksia myös valtakunnan kanaville. Hän on itse aikanaan pelannut ja sen jälkeen siirtynyt selostuspuolelle, joten häneltä riittää ymmärrystä pelin syvimpään olemukseen. Tombhan asiantunteva ja vauhdikas selostus näytettiin pelipaikalla isolla screenillä ja myös striimattiin suorana kaupungin nettisivuille.

Selostus vilisi alan sanastoa siihen tahtiin, että maallikko tipahti kärryiltä ensimmäisen lauseen puolivälissä, mutta selostuksen intensiteetistä sai kyllä selville, milloin ollaan ratkaisupaikoissa.

Turnauksen tuomaroi ja selosti suorana striimilähetyksensä Tomi Rinne alias Tombha.


Alkupeleissä selvästi vahvimmat olivat uusikaupunkilaiset Babypower ja 77seven. Tombha arveli ennen finaalia, että tulossa on tasainen koitos.

– 77seven on selvästi kurinalainen ja yhdessä toimiva, kun taas Babypower on pelannut hyvin, mutta tehnyt kaikenlaisia sooloiluja ja se voi ratkaista finaalissa.

Toisin kuitenkin kävi, Babypower otti tilanteet haltuunsa alusta asti ja voitti finaalin selvästi numeroin 16-2 ja nappasi siten Uudenkaupungin yrittäjien lahjoittaman pääpalkinnon, 500 euroa.

Joukkueessa pelasivat Arttu Haapanen, Ville Wehman, Niklas Lindström, Veeti Ruoranen ja Anssi Alhanen.


Joukkueiden epätasaisuus näkyi selvästi. Varsinkin alkukierroksilla mukana oli joukkueita, jotka olivat pelanneet peliä vähemmän ja joilta puuttui taktiikka ja yhteispeli.

– Maallikosta saattaa pelaajia seuratessa tuntua, että kyseessä on ”vain” räiskintäpeli, jossa refleksit ja nopeat sormet ratkaisevat, mutta mitä parempiin joukkueisiin mennään, niin sitä enemmän mukana on taktista osaamista ja joukkueen pelaajien yhteispeliä, Tombha totesi.

Joukkueilla olikin headsetit eli kuuloke-mikrofoni-yhdistelmät, joiden avulla he pitivät yhteyttä taiston aikana tiiminsä pelaajiin ja antoivat varoituksia ja ohjeita.

– Pelaaminen on kuin mikä tahansa harrastus, jos se saa ylivallan ja muut asiat unohtuvat, niin sitten se on huono, mutta sopivalla tavalla panostettuna sopii harrastuksena kenelle tahansa.


Paikalla olleet kaupungin edustajat olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Alusta asti tapahtumaa ideoimassa ollut elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen totesi, että turnauksen avulla Uusikaupunki saa nostettua profiiliaan nuorekkaana kaupunkina.

Tapahtumalle onkin todennäköisesti tulossa jatkoa ensi keväänä. Pelipaikka vaihtunee Pohitulliin, jonne saadaan mukaan enemmän pelaajia ja myös yleisöä voidaan päästää seuraamaan turnausta, SiHy-tilaan ei ylimääräisiä voinut päästää, sillä tila täyttyi melko tarkkaan pelaajista ja järjestäjistä.

Nuorisopalvelujen vastaava Katriina Rauman oli myös erittäin tyytyväinen ja totesi, että minkäänlaisia häiriöitä ei tapahtuman aikana ollut ja mukana olleet nuoret käyttäytyivät kuten kuuluu.


Artikkelikuva: Perjantai-illan peliturnaus SiHyn demotilassa onnistui mainiosti.

Babypower työn touhussa.