RJK:lle tappio Laitilassa

RJK oli perjantaina Laitilassa pelatussa ringeten B-tyttöjen SM-karsintasarjan ottelussa selkeä kakkonen. Kotijoukkue, Jyskeen ja Lukon yhdistelmä käytti maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen ja näennäisesti tasaisesta kenttäpelistä huolimatta nappasi selvän 8-3 voiton.

Kotijoukkue teki joka erässä kaksi maalia. RJK jäi heti alussa eli hävisi avauserän nollille. Toisessa erässä RJK kavensi erän puolivälissä ja tuli maalin päähän, mutta Jyske-Lukko rankaisi heti perään ja erän lopulla teki 4-1.

Kolmannen erän loppupuolella RJK kavensi 4-2:een, mutta erän lopulla tapahtui ratkaisu kotijoukkueen tehdessä kaksi nopeaa maalia ja päästessä päätöserään 6-2 lukemissa.

Päätöserä pelattiin sekin lukemiin 2-1.


Maalivahtien torjunnat olivat melko tasan, 33-30. RJK:n maalit tekivät Aino Usvala, Josefina Routi ja Neea Männistö, kaksi syöttöpistettä Emmi Metsä-Tokilalle, yksi Enni Ojalalle, Siiri Seppälälle ja Helmi Silokivelle.

Voitto piti Jyske-Lukon kärkikolmikossa ja sen paikka varsinaiseen SM-sarjaan alkaa olla jo selvä. RJK pysyi neljäntenä, mutta korkeintaan kaksi pistettä sen perässä tasaisessa keskikastissa on peräti kuusi joukkuetta.

Seitsemän parasta pääsee SM-sarjaan, joten pisteitä on jäljellä olevissa peleissä vielä otettava.

RJK kohtaa seuraavaksi VG-62:n Naantalissa, 16.11 on kotipeli Uudessakaupungissa Lahtea vastaan, sitten on paha vieraspeli sarjajohtajaa vastaan Helsingissä ja karsintasarja päättyy kotipeliin Raisiossa 14.12 Haukkoja vastaan.

Lopuista vastustajista Helsinki siis johtaa ja Haukat on kakkosena, VG kaksi pistettä RJK:n perässä ja Lahti pisteen perässä, joten loppuohjelma on kova.


Artikkelikuva: Aino Usvala teki Laitilassa RJK:n toisen maalin.