Terveyskeskuksen siirtyminen viivästyy

Kaupunki osti sairaanhoitopiiriltä A-sairaalan ja on siirtämässä sinne terveyskeskuksen toimintoja. Alkuperäisen ajatuksen mukaan iso osa avosairaanhoidon toiminnoista olisi saatu siirrettyä uusiin tiloihin jo heti vuodenvaihteen jälkeen, mutta nyt aikatauluun on tullut viivästyksiä.

– A-sairaalan kolme ylintä kerrosta saatiin käyttökuntoon pienellä pintaremontilla ja siellä on toimittu jo pitkään. Toinen kerros on sairaanhoitopiirin käytössä ja ykköseen ja ”katutasoon” tehdään remonttia avosairaanhoitoa varten, kertoo kaupungin kiinteistöpäällikkö Rami Arola.

Kahdessa alimmassa kerroksessa ei selvitä yhtä helposti kuin ylhäällä, vaan joudutaan uusimaan tekniikkaa, viemäristöä ja ilmanvaihtoa ja tekemään muutoksia myös huonetiloihin.

– Suunnitelmat ovat valmiit ja purkutyöt on tehty osin kaupungin omana työnä, tarjouspyynnöt urakoista lähtevät ensi viikolla, sitten odotellaan vastauksia ja valitaan tekijät ennen kuin työt pääsevät käyntiin.

Se tietää, että muutosten ensimmäinen vaihe valmistunee vasta joskus kevään lopulla ja toinen vaihe mahdollisesti vasta vuoden päästä, ensimmäisten arviosuunnitelmien mukaan ykkösvaihe olisi valmistunut helmikuussa ja kakkosvaihe elokuussa.


Avosairaanhoidon ja ennaltaehkäisevän sairaanhoidon osalta nykyinen terveyskeskus tyhjenee nykyarvioiden mukaan siis täysin vasta ensi vuoden loppupuolella tai jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, niin viimeiset siirrot voivat tapahtua vasta vuoden 2021 puolella.

Hammashuoltoa ja Kuunaria varten kaupunki on vuokrannut kymmeneksi vuodeksi ns. vihreän talon samasta pihapiiristä. Sen remontin tekee vuokranantaja.

Senkin valmistumisen osalta alun perin puhuttiin vuodenvaihteesta tai heti sen jälkeisestä ajasta, mutta päätökset veivät aikaa ja todennäköinen remontin valmistumisen ajankohta lienee kevään lopulla. Rakennuslupa vihreän talon muutoksille on saatu.

Tilatoimen vuotta onkin terveyskeskus ja A-sairaala hallinnut. Tämän vuoden talousarviossa varattiin nykyisen terveyskeskuksen sisäilmakorjauksiin 800 000 euroa, jota on nyt käytetty A-sairaalan remontteihin.

Paljonko A-sairaalan muutokset lopulta maksavat selviää vasta kun urakkatarjoukset jäljellä olevista töistä on saatu.

Tilatoimen muusta tämän vuoden toiminnasta tarkempaa juttua lähiaikoina.


Artikkelikuva: A-sairaalan yläkerrokset ovat jo terveyskeskuksen käytössä, mutta kahden alimman vaatimista remonteista on vasta tarjouspyynnöt lähdössä.