Halli täyttyi vesisankareista

Kolmannen kerran uimahallissa järjestetty Vesisankarit-tapahtuma saavutti suuren suosion. Lauantaisin uimahallin normaali kävijämäärä on reilu 200 henkeä, tapahtuma oli houkutellut hallille jo kello 14:ään mennessä yli 300 kävijää ja pukukaappien avaimet olivat päässeet loppumaan. Kaikki kuitenkin pääsivät mukaan, sillä sopu antoi sijaa.

– Tällä kertaa mukana on entistä enemmän yhteistyökumppaneita ja myös ajankohta on parempi kuin viime keväänä, kertoi tapahtuman järjestelyt uimahallin puolelta hoitanut Johanna Laimaa.

Mukana olivat Meripelastajat, jotka esittelivät kalustoaan ja tekivät näytöksiä syvässä altaassa, urheilusukeltajat esittelivät Norppa-toimintaa, laitesukelluskalustoa ja vapaasukellusta, purjehdusseura oli tuonut halliin jollan, jolla pääsi kokeilemaan, miten pienessä veneessä ollaan, uintiseura Uinti-Vakka antoi uinnin tekniikkaneuvoja ja järjesti uintitestausta ja SPR:n osasto piti ensiapukoulutusesittelyä.

Lasten altaassa oli omatoimista ohjelmaa ja myös se oli lähes koko ajan täynnä.


Uimahalli itse esitteli ja informoi mm. joulukuussa tulossa olevasta merenneitouimakoulusta. Niitä pidetään kaikkiaan kolme ja jokaiseen otetaan kuusi lasta.

Ryhmät on tarkoitettu uimataitoisille. Ilmoittautuminen tutustumisuinteihin ja varsinaisiin uimakouluihin avautuu 25.11, lisätietoa ja linkit löytyvät tästä.

Isossa altaassa oli myös mahdollista kokeilla uintia monofin-räpylällä.

– Koululiikuntaliiton järjestämä Vesisankarit-hanke on saanut jatkoa ja tapahtumia tullaan järjestämään myös ensi vuonna, kertoi Uudenkaupungin tapahtumassa mukana ollut hankekoordinaattori Susanna Aulin.


Artikkelikuva: Vesisankarit-tapahtuma lauantaina veti uimahallin täyteen väkeä.

Meripelastajat esittelivät mm. miten väärin päin oleva pelastuslautta käännetään.