Korihait ei pystynyt pysäyttämään Seagullsia

Korihait hävisi illan pelissä Pohitullissa Helsingin Seagullsilla 40 pisteellä, mutta siitä huolimatta aion hieman kehua Korihaiden peliä. Puolustuksessa oli hyvä intensiteetti ja uusien miesten kautta hyökkäyksiinkin on saatu uusia vaihtoehtoja.

Varsinkin pelin alku oli oikeinkin reipasta menoa. Heittopeli sujui kohtalaisesti, korille ajettiin rohkeasti ja saatiin koreja tai ainakin virheitä vastustajalle ja vapaaheittoja. Seagulls joutui avauskympillä rikkomaan seitsemän kertaa.

Jakso olikin pitkään tasainen, mutta aivan lopussa Korihait hätäili parissa hyökkäyksessä ja Seagulls taas onnistui ja jakso päättyi vieraille 31-23.


Toinenkin jakso sujui Korihailta vielä hyvin. Alussa Seagulls repi lisää eroa mutta jakson loppu pelattiin tasan. Korihait sai edelleen pidettyä Seagullsin hyökkäyksen melko hyvin kurissa.

Omissa hyökkäykset muuttuivat koko ajan vaikeammaksi, kun Seagulls pääsi niihin kiinni eikä heittokaan osunut yhtä hyvin kuin alussa.

Seagulls voitti toisen jakson kuudella pisteellä ja johti tauolla lukemin 49-35.

Alkupelin levypallot menivät tasan, Seagulls oli heittopelissä tarkempi ja Korihaille sattui myös yhdeksän pallonmenetystä, joista 3-4 oli täysin ”turhia,” eli vapaassa tilanteessa huonoja syöttöjä kentän ulkopuolelle tai tyhjään paikkaan.


Kolmannella jaksolla Seagulls pisti puolustuksen lukkoon eikä Korihait päässyt tekemään yhtään helppoa koria, jos vapaaheittoja ei lasketa.

Korihait piti Seagullsin hyökkäyksetkin melko hyvin, mutta kun rutiinia ja taitoa on tarpeeksi, niin heittopaikka kyettiin luomaan.

Erityisesti Seagulls pystyi erinomaisesti saamaan kolmosviivan kaarelle syöttöjä korin alta jolloin heittäjä pääsi lyömään suoraan vastapalloon ja jälki oli tuhoisaa.

Kolmas jakso päättyi vieraille 22-12 ja peli oli ratkaistu. Seagulls ei kuitenkaan alkanut löysäillä, vaan pelasi loppuun asti. Korihailla alkoi ehkä hieman jo jalka painaa ja Seagulls sai päätösjaksolla tehdä 37 pistettä, Korihait teki 21 ja ottelu päättyi siis 108-68.


Korihaiden heittoprosentit tipahtivat lopussa varsin heikoiksi, kakkoset 45 ja kolmoset 21. Levypallot menivät Seagullsille 42-40, menetyksiä Korihaille lopulta vain 13. Seagulls osui kolmosissaan 44 prosenttisesti ja teki niillä 45 pistettä.

Toisen pelinsä Korihaissa pelannut Jalen Henry oli tehokkain tehden 21 pistettä ja ottaen seitsemän levypalloa. Toinen uusi pelaaja Trey Ziegler oli myös hyvä, 14 pistettä ja 11 levypalloa. Miehet ovat tuoneet selvästi vauhtia hyökkäyspäähän ja uskaltavat molemmat haastaa ja ajaa korille. Vielä viikko tai kaksi joukkuepelin opettelua, niin miehistä saadaan vielä enemmän irti.

Casey Benson teki yhdeksän pistettä, Vesa Heinonen kahdeksan.


Sarjan ensimmäinen kierros on pelattu eli Korihait on kohdannut jokaisen liigajoukkueen kerran ja saldo on murheellinen, nolla voittoa, 11 tappiota ja 12. sija eli putoajan paikka. Edellä olevalla kobrille on kolme voittoa eli kuusi pistettä.

Niukimman tappion Korihait kärsi juuri Kobrille lokakuun alussa, kuusi, seuraavaksi niukin onkin sitten jo 15 pistettä.

Kausi jatkuu keskiviikkona kotipelillä Tampereen Pyrintöä vastaan ja 20. päivä on edessä neljän pisteen vieraspeli Kobria vastaan.


Artikkelikuva: Jalen Henry osoittautui ensimmäisessä kotiottelussaan tehokkaaksi pelaajaksi.