RJK:lle tappio Naantalissa

Tiukaksi menee RJK:n pääsy B-tyttöjen SM-sarjaan. Tämän päivän karsintasarjan ottelussa RJK hävisi Naantalissa VG:lle ja on nyt sijalla seitsemän, eli viimeisellä paikalla, jolta SM-sarjaan mennään.

RJK teki pelin avausmaalin kolmen minuutin pelin jälkeen, mutta seuraavaa RJK:n maalia saatiinkin odottaa reilu puoli tuntia eli kolmanteen erään asti.

VG tuli avausmaalin jälkeen nopeasti tasoihin ja teki erän lopulla johtomaalin ja toisen erän se voitti 4-0. Jäähyrikkaassa ottelussa VG:n viisi ensimmäistä maalia syntyivät kaikki erikoistilanteesta eli yhden tai kahden pelaajan ylivoimalla tai kaksi jopa alivoimalla.

Ottelu oli käytännössä jo ratkaistu puoliajalla tilanteessa 6-1

Kolmas erä pelattiin 1-1 ja viimeisen RJK voitti kahdella loppuhetkien maalilla 2-1. Peli päättyi siis lukemiin 8-4.


RJK:n maalit tekivät Aino Usvala, Emmi Metsä-Tokila, Pinja Ruopsa ja Josefina Routi, Aino ja Emmi saivat myös yhden syöttöpisteen, kuten myös Helmi Silokivi ja Enni Ojala.

Jäähyjä ottelussa vihellettiin kummellekin 24 minuuttia. Myös maalivahtien torjunnat olivat lähes tasoissai

RJK on sarjassa sijalla seitsemän, edellä on kaksi joukkuetta samassa pistemäärässä ja takana yksi. Lisäksi pisteen edellä on yksi joukkue ja myös pisteen perässä eli tilanne SM-sarjaviivan tuntumassa on todella tasainen.

Kaiken lisäksi RJK on pelannut yhden pelin useita muita joukkueita enemmän. Ensi lauantaina RJK kohtaa Uudessakaupungissa pisteen edellä olevan Lahden ja se peli on ainakin voitettava.

Sen jälkeen edessä on vielä vieraspeli sarjaa johtavan Helsingin kotikentällä ja kotipeli Raisiossa sarjakakkosta Järvenpään Haukkoja vastaan.


Artikkelikuva: Josefina Routi teki RJK:n kolmannen maalin päivän vieraspelissä Naantalissa.