KaPan miehille kauden avaustappio, USB edelleen pisteittä

Salibandyn miesten nelosdivarin lohkossa 11 pelattiin tänään kolmas turnaus eli kaksi peliä. KaPa voitti avauspelissä sarjajumbo PaPeNun, mutta päivän toisessa pelissä myös tappiotta ollutta RunUa vastaan kärsi niukkamaalisessa pelissä maalin tappion.

Avauspeli sujui alusta asti KaPan hallinnassa. Avausmaalin teki Jani Arvonen Ilkka Penttilän syötöstä jo ensimmäisellä minuutilla, Miika Virtanen vei KaPan kahden maalin johtoon neljännellä minuutilla Timo Etulan syötöstä ja vähän ennen kuin viisi minuuttia oli täynnä, sähläsi PaPeNu pallon omaan maaliin.

Toisessa erässä PaPeNu kavensi 3-1:een, mutta päätöserän lopulla se sai pelin ainoan jäähyn ja KaPan Hannu Risku osui ylivoimalla Timo Etulan syötöstä.

Päätösminuutilla PaPeNu teki vielä yhden lohdutusmaalin eli peli päättyi KaPalle 4-2.


Iltapäivällä kohtasivat lohkon kaksi tappiotonta joukkuetta, KaPa ja RunU eli Runosmäen Urheilijat. Ottelu oli tasainen ja tiukka. RunU teki avausmaalin kolmannella minuutilla ja pääsi avauserän lopulla yrittämään ylivoimalla, mutta ei onnistunut kasvattamaan johtoaan. Erässä tilastoitiin vain kolme maalivahtien torjuntaa, kaksi Kapalle ja yksi RunU:lle.

Toisessa erässä tilanteita syntyi jo selvästi enemmän, mutta maaleja nähtiin vain yksi, senkin teki RunU ja se pääsi päätöserään 2-0 johdossa.

KaPan Tomi Mikkonen kavensi Juha Pellilän syötöstä päätöserän puolivälissä ja pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimalle. Se ei kuitenkaan tuottanut tasoitusta.

Lopussa KaPa otti aikalisän ja viimeiset 1,5 minuuttia yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta maaleja ei enempää nähty ja niin KaPan kauden ensimmäinen tappio kirjattiin lukemin 2-1.


KaPan seuraavat kaksi peliä pelataan Paraisilla 7.12 ja tammikuun 5. päivä on vuorossa KaPan kotiturnaus Pohitullissa.


Myös nelosdivarissa, mutta eri lohkossa, pelaavalla USB:llä oli tänään pelipäivä. USB oli hävinnyt neljä ensimmäistä peliään eikä putki katkennut Turussa tänään.

Avauspelissä USB kohtasi Taivassalon TA-631:n. Peli alkoi USB:ltä kyllä hyvin, Sami Huuskonen osui kerran ja Miikka Kinnala kahdesti ensimmäisen 5,5 minuutin aikana. Sen jälkeenkin sillä oli hyviä maalipaikkoja, kun TA-631 otti kaksi jäähyä puolen minuutin välein eli USB pääsi yrittämään neljättä maali kahden pelaajan ylivoimalla.

Maalinteko ei kuitenkaan onnistunut, sen sijaan jäähyjen jälkeen TA-631 kavensi ja kun USB:lle vihellettiin erän lopulla vitonen, sai taivassalolaisporukka toisen erän alussa hyvin otteen.

Se kavensi ensin ylivoimalla ja jatkoi kolmella maalilla neljässä minuutissa ja pääsi päätöserään 5-3 johdossa.

Päätöserän alussa TA-631 siirtyi jo kolmen maalin johtoon, mutta USB:n Miikka Kinnalan ja Henri Blomqvistin maaleilla USB tuli maalin päähän. TA-631 pääsi nopeasti taas kaksi maalia eteen.

Viitisen minuuttia ennen loppua USB onnistui vielä kerran, maalin teki Jyri Sievänen, mutta tasoihin eivät tehot enää riittäneet.

Kenttäpeli oli lievästi USB:n hallussa, mutta TA-631 oli maalinteossa tehokkaampi ja vei pisteet 7-6 voitolla.


Pistetili ei avautunut päivän toisessakaan pelissä SBS KM:ää vastaan ja muutenkin peli muistutti päivän avauspeliä. USB:n Marko Hyökyvirta ja Jyri Sievänen veivät USB alussa 2-0 johtoon.

Erän lopulla SBS KM tasoitti ja toisen jakson alussa teki kolme nopeaa maalia ja muutama sekunti ennen erän loppua meni jo 5-2 johtoon.

Marko Hyökyvirta kavensi päätöserän alussa ja USB pääsi erän lopulla yrittämään ylivoimalla, mutta enempää maaleja pelissä ei nähty.


USB on kuuden pelin jälkeen lohkonsa ainoa pisteetön joukkue. Avauspisteiden metsästys jatkuu USB:n osalta 7.12 Turussa.